Crossløb- og trailløb

Cross- og trailløb er action i naturen. Vi løber i alle terræner og alle underlag - sand, asfalt, trapper og sne!

Crossløb er løb i forskellige typer terræn. Hovedsageligt på brede grusstier i skoven, men også galopbaner, golfbaner, græsmarker, parker og små stier.

Crossløb afvikles ofte i åbne terræner og er publikumsvenligt. Der kan – specielt til mesterskaber - indlægges forhindringer på ruten som f.eks. træstammer, der skal passeres, mudderhuller, sandgrave osv. Crossløb afvikles hovedsageligt om vinteren, men forekommer også forår og efterår.

Trailløb er et moderne udtryk for de gamle terrænløb, der ofte blev afviklet i skovens smalle og snoede stier. I dag kaldes ruterne for spor og foregår mest på små snoede stier, gerne med forhindringer, stejle stigninger, mudderhuller og andre detaljer, som kan udfordre løberens teknik.

Trailløb er ofte præget af en hyggelig atmosfære med fokus på oplevelsen, hvor man – til trods for at man konkurrerer – gerne hjælper hinanden. Distancerne i trailløb varierer fra 2–3 km til ultradistancer langt over maratondistancen.

I modsætning til crossløb foregår trailløb hele året, sågar også om natten.

Vi arrangerer en lang række crossløb i løbet af vinterhalvåret. Både enkeltstående events og løbsserier. Udbuddet varierer alt efter landsdel.