Sådan fik Vemmelev SG&I en corona-plan

Coronaregler- og retningslinjerne kan være en jungle at navigere i for idrætsforeningerne. Ikke alene ændrer de sig, men de betyder også, at der skal flere frivillige på banen og flere midler til rengøring.

I Vemmelev SG&I fordeler de opgaverne mellem sig i bestyrelsen og ude på holdene for instruktørerne. Fx gør de redskaberne rene inden hver træning.

Sådan er det også i Vemmelev SG&I, hvor gymnastikafdelingen kom på arbejde med at blive klar til sæsonopstart.

Tips til planen

  1. Skab overblik i bestyrelsen og lav en plan
  2. Gør det så nemt som muligt for instruktørerne at følge planen
  3. Få hjælp til at håndtere tilfælde af corona i guiden
  4. Brug DGI til at få hjælp, sparring og gode råd

”En ting var at lukke ned. Det var en helt anden opgave at skulle åbne op igen. Vi synes egentligt, at vi var forberedte. Men der dukkede hele tiden nye spørgsmål op, som fx hvordan gør vi med yogamåtterne, hvordan må seniorholdet træne, hvordan med prøvetimer", siger Lene Kristensen, der er formand for gymnastikafdelingen i foreningen og fortsætter:

”Jeg må indrømme, at vi på et tidspunkt kiggede på hinanden i bestyrelsen og sagde – magter vi det her?”

Vi må have is i maven

Med hjælp fra DGI Midt- og Vestsjælland fik bestyrelsen lavet en plan for håndtering af corona. Både for at sikre, at det er trygt at træne i foreningen. Men også for at vide, hvad der skal ske, hvis uheldet er ude.

”Vi blev enige om, at vi blev nødt til at give det et forsøg. Hvis man ikke kan gå til gymnastik hos os, ja så finder man måske på noget andet at gå til, og hvordan får vi dem så tilbage. Vi blev enige om at have is i maven, fordi vi vidste, at vi havde forberedt os bedst muligt”, siger Lene Kristensen.

Gør det smart

Med ekstra krav til rengøring og frivillige handler det om at gøre det så nemt som overhovedet muligt for bestyrelsen, instruktører og ikke mindst medlemmerne.

”Vi fordeler opgaverne mellem os i bestyrelsen og ude på holdene for instruktørerne. Vi har besluttet, at vi gør redskaberne rene inden hver træning, så vi er helt sikre på, at det er forsvarligt at bruge dem. De første gange har vi i bestyrelsen været ude for at hjælpe. Men på sigt kan fx hjælpeinstruktørerne gøre redskaberne rene, mens instruktøren står for opvarmningen. På den måde kan vi sikre os, at det er effektivt og ikke tager tid fra træningen”, siger Lene Kristensen.

Det skal være godt og trygt at træne

Det er særligt børneholdene, der kræver ekstra opmærksomhed i foreningen. Her må forældrene ikke komme med til træning de første par gange, som der ellers er tradition for. Og der er ikke adgang til omklædningsfaciliteterne som normalt.

”Det er en lidt anden oplevelse at gå til gymnastik i denne sæson. Men vi vil ikke have utrygge børn eller voksne hos os. Men jeg synes, vi er kommet godt i gang med sæsonen. Vores medlemmer har vist os stor tillid og har meldt sig til holdene som normalt”, siger Lene Kristensen.