Badmintonklubber laver bankospil og quizzer online for at fastholde medlemmerne

Slangerup Badminton og Gladsaxe Søborg Badminton forsøger at fastholde medlemmerne og give dem nogle fælles oplevelser, de kan huske tilbage på, når de kan mødes i hallen igen.

Gåtur i skoven med indlagte poster og bankospil med Kahoot-quiz undervejs. Det rimer ikke lige umiddelbart på badminton – men det er også meningen.

For i både Slangerup Badminton og Gladsaxe Søborg Badminton forsøger de at fastholde medlemmerne ved at give dem sjove oplevelser online, indtil de igen kan mødes fysisk i hallerne.

”Meningen er ikke, at børnene skal troppe op i træningstøj online på Zoom to gange om ugen i begge klubber. Det primære fokus er, at det skal være sjovt at være med, så børnene også har lyst til at være med næste gang. Så indtil videre har den stået på tipskupon, videoanalyse af topspillere i aktion og bankospil med Kahoot-quiz undervejs,” siger Claus Lehmann Lessel, der er træner i Slangerup Badminton og Gladsaxe Søborg Badminton.

Derudover laver træneren i begge badmintonklubber små onlinestafetter, som går fra person til person. Det kunne eksempelvis være, at et af børnene skal fortælle en vittighed til næste Zoom-session eller finde en kort, sjov video, som alle børnene kan se, næste gang de mødes online.

Drenge med ketsjer og spand at ramme i skoven_cropped.jpg

Gåtur med sjove opgaver

Det hele foregår dog ikke online. I klubberne løfter de i fællesskab, så i første weekend af februar stod en far og søn fra Gladsaxe Søborg Badminton for et hjemmelavet orienteringsløb. Her kunne børnene og deres forældre gå ud i skoven med deres allernærmeste og finde forskellige poster, hvor de skulle gennemføre små opgaver.

Idéen var, at familierne skulle gå turen, når de havde tid og lyst, så de ikke alle sammen mødtes og tog i skoven på samme tidspunkt, fortæller Claus Lehmann Lessel.

Når man gennemførte opgaverne fik man små ord, som tilsammen dannede en sætning. Sendte man sætningen ind til klubben, var man med i konkurrencen om nogle fine præmier.

Nemt og billigt at komme i gang

Det koster næsten ikke noget at starte onlineaktiviteter op. Softwaren er utrolig billig, og langt de fleste har en computer, tablet eller smartphone derhjemme, så det kræver ikke nyt udstyr at komme i gang, fortæller Claus Lehmann Lessel.

Han deltog selv i et onlinekursus, som DGI afholdte. Her fik han tips og gode værktøjer til at komme i gang med at lave online aktiviteter for medlemmerne. Og kort tid efter var han i gang med første omgang af onlineaktiviteter for medlemmerne.