Frivillig hos DGI Østjylland: ”Mere end bare et plus på CV’et”

Mikkel gik ind som frivillig hos DGI Østjylland med en forventning om at få styrket sit CV. Det fik han. Og meget, meget mere.

Mikkel Staall Reiche nyder sin tid som frivillig på Filippinerne. Foto: Privatfoto

Mikkel Staall Reiche er én af mange, der nyder godt af at været frivillig hos DGI Østjylland. Det har givet ham oplevelser for livet og en personlig udvikling, han ikke vil være foruden. Alt sammen noget, han ikke turde drømme om, da han for knap et år siden valgte at sendte en mail mod DGI Østjyllands kontorer i Åbyhøj.

Tiden som frivillig begynder

Det hele startede i september sidste år, hvor Mikkel netop var begyndt på sit 5. semester på Idræt i Aalborg. Han blev kontaktet af DGI Østjylland, der gerne ville have ham ombord på et projekt kaldet 'Adviceryboardet for Gadeidræt'. Det takkede Mikkel uden tøven ja til, og det skulle senere vise sig at være en god beslutning.

Det ene projekt efterfulgte det andet. Projektmedarbejder på ’Porten til Østjylland’. Kursusleder på eventmageruddannelser. Mikkel var hurtigt blevet en integreret del af DGI-maskinen, og han var vild med det arbejde, han lavede. Det samme var DGI Østjylland. I takt med at tiden gik og erfaringen blev større, fik han tildelt mere ansvar. Men ikke mere end at han stadig kunne række ud, hvis han havde brug for det.

”Man får en masse ansvar, men har samtidig dygtige sparringspartnere til at vejlede og støtte. Derfor føler man ikke på noget tidspunkt, at man bliver kastet for løverne,” fortæller Mikkel Staall Reiche.

Kom til Filippinerne som tak for indsatsen

Det hele kulminerede, da Mikkel, som tak for et godt stykke arbejde, fik mulighed for at tage en international idrætslederuddannelse, IILU, hos DGI. Det skulle foregå over fem weekendmoduler og blev afsluttet med et praktikophold på tre uger på Filippinerne i sommerferien. Mikkel så det som en fed udfordring, og han startede derfor i februar på IILU-kurset, der forløb sig over det næste halve år.

Specielt på Filippinerne fik Mikkel mulighed for at rykke sig personligt. Han overskred nogle grænser, og ting han før havde forsøgt at undgå, tog han nu kampen op imod.

”Én af mine største udfordringer var at snakke foran mange mennesker. Jeg fik arbejdet med det på kurset, og det kom så til udtryk på rejsen, hvor vi stod i ledersituationer med 150 børn at holde styr på.”

Fortsætter som frivillig

Mikkel er knap kommet hjem fra sin rejse med ILLU, før han igen er tilbage på DGI-sporet. Han er altmuligmand på gadeidrætsprojektet ’StreetAttack’, hvor han vil være med, til projektet slutter i midten af september. Og det bliver ikke det sidste DGI-projekt, han deltager i.

”Vi har også snakket om et nyt projekt mellem folkeskoler og DGI, kaldet ’Streetculture Activities’, hvor jeg kommer til at undervise i noget gadeidræt.”

DGI Østjylland: En helt speciel arbejdsplads

Mikkel har i sin tid hos DGI fundet ud af, at det ikke er en helt almindelig arbejdsplads. Det kan hvert fald ikke sammenlignes med noget sted, han før har været tilknyttet.

”Jeg har fundet ud af, hvordan en arbejdsplads også kan være. Når et møde slutter med, at direktøren tæver samtlige ansatte i bordtennis, eller når et projekt bliver afsluttet med en kold øl på molen. Det er sådan noget, jeg synes er helt fantastisk. ”

Det er de frivillige ildsjæle rundt omkring i landet, der skaber et godt DGI. Derfor er der ingen tvivl om, at DGI Østjylland og Mikkel ikke er færdige med hinanden endnu.