Street soccer, projektmageri og en omfartsvej

En gruppe unge kvinder har skabt et helt særligt mødested under Bispeengbuen, som samler områdets piger og unge kvinder til alt fra fodbold og basket til Bezzerwizzer og fællesspisning.

Under Bispeengbuen, som trækker en grænse mellem Københavns Kommune og Frederiksberg, har en gruppe unge piger og kvinder skabt rammen om et gadeidrætsfællesskab, der er værd at holde øje med.

Når Street Societys frivillige har træning for piger hver tirsdag, gør de det lidt anderledes end, hvad vi ofte ser i foreningsfællesskabet. Pigerne møder nemlig ikke op til en fastbestemt træning, men er derimod selv med til at bestemme dagens aktivitet.

“Vi har et stort fokus på medbestemmelse således, at pigerne selv kan være med til at forme tilbuddet. Det gælder medbestemmelse i forhold til de enkelte aktiviteter, men også de fysiske rammer, vi bevæger os I" fortæller Hawraa Hassan, der er frivillig i Street Society.

Årets Igangsætter

Street Society vandt en flot 2. plads som Årets Igangsætter for deres arbejde med inklusion af flere piger og unge kvinder i deres foreningsfællesskab. Årets Igangsætter uddeles af DGI og Velliv til unge, der med en god ide eller en innovativ tilgang har gjort en forskel og skabt et fællesskab for andre unge i alderen 15-24 år i eller omkring en idrætsforening. 

Når legen får plads

For Street Society er det vigtigt at skabe et rum, hvor flere føler sig velkommen til at blive en del af gadeidrætsmiljøet. Her peger de frivillige på, at det er vigtigere at kunne facilitere den gode stemning og skabe de gode oplevelser sammen fremfor at fokusere på den individuelles præstation mod at blive den bedste.

“I Street Society har vi særligt fokus på at skabe et idrætsmiljø, hvor alle kan være med. De fysiske aktiviteter er en vigtig del af vores tilbud, men det vigtigste er, at dem der kommer her, kan være en del af fællesskabet, selvom de ikke spiller en aktiv rolle på banen.” forklarer Kaotar Ben Amare, som er frivillig i Street Society.

IMG_2065.jpg

Det betyder, at hvis stemningen er til at starte træningen med en floorballstav i hånden og slutte med en kop varm te og et spil Hint, så er rammerne fleksible til at facilitere begge dele. På den måde er alle, som kommer til træning, medskaber af fællesskabet.

Legen får også plads blandt de frivillige, fortæller Hawraa: “Hvis man har en god idé, kan man prøve den af hos os. Vi oplever at blive mødt med tillid til, at vi kan udrette noget stort på trods af vores unge alder.”

Og gode ideer er der mange af. I foråret betød det bl.a., at 40 unge kvinder mødtes til Månebold og fællesspisning, hvor der hver lørdag aften i april blev afholdt en turnering i street soccer og dannet relationer på tværs.

“Som frivillig i Street Society er man en del af et fællesskab bestående af unge frivillige ildsjæle, som ønsker at gøre en forskel for andre børn og unge. Når man er en del af frivillig gruppen, har man en stor indflydelse på, hvordan foreningen arbejder.” forklarer Kaotar.

Flere aktiviteter

Under partnerskabsaftalen "10.000 flere børn og unge i forening" mellem DGI Storkøbenhavn og Københavns Kommune har Street Society modtaget midler til at udvikle endnu flere aktiviteter målrettet piger og unge kvinder.  

Mellemrummet i byen

Nogle gange er det få ting, der skal til for at skabe et fedt fællesskab. Hos Street Society betyder det at arbejde med de rammer, de har til rådighed. Som en del af Street Under Buen og URBAN 13 har foreningen været med til at indrette området under omfartsvejen til at være mere indbydende og tilpasset til deres forskellige behov.

Her er plads til at holde ugentlige træninger, store events med mange tilskuere på tribunen, filmaften eller få hjælp til lektierne efter træning, så man ikke skal vælge mellem skolen, og det sociale rum Street Society tilbyder med gadeidrætten som omdrejningspunkt.

Street Society skaber et mødested, hvor den legende tilgang får frit spil, og det skaber frirum i hverdagen.

IMG_2040.jpg