Ny mentorordning for krocketspillere i Sydvest

Som nybegynder i krocket kan det være svært at navigere rundt i turneringer og stævner. En ny mentorordning, som blev afprøvet hos DGI Sydvest, gør det nemmere for nye spillere.

Det er ikke altid nemt at navigere rundt som ny krocketspiller. Overgangen fra de trygge omgivelser i klubben til deltagelsen i turneringer skal være så gnidningsfri så mulig, og derfor har DGI Sydvests krocketudvalg forsøgt sig med et nyt initiativ.

Mentorordning afprøvet til parturnering

Som et forsøg på at hjælpe nye spillere godt i gang har de fået tilknyttet en mentor, som kan rådgive dem under turneringer. Det nye initiativ blev afprøvet til parturneringen i DGI Sydvest i C1 og C2. C1 er for letøvede krocketspillere, som har spillet i to-tre år, mens C2 er for begyndere, som er startet i år eller sidste år. Hvis man er rykket op i B-rækkerne, kan man ikke rykke tilbage til C-rækkerne, hvilket også er indført som et forsøg i DGI Sydvest.

Forskellen fra klassiske krocketkampe er, at parrene har mulighed for at bruge hjælp fra sidelinjen fra deres mentor. Parrene i C2 havde mulighed for fire timeouts i løbet af en kamp - C1-spillerne havde mulighed for to.

Kim Jensen, som er turneringsleder for C1 og C2, udtrykker stor begejstring for projektet.

”Tanken bag er at gøre spillerne trygge. Som nybegynder kan det være svært at komme fra spillet i klubberne, hvor man kan spørge en erfaren spiller til råds om tingene – til at spille turnering, hvor man spiller sammen med en anden nybegynder. Det har måske været med til at afholde nogle fra at deltage i turneringer,” siger Kim Jensen.

Positive tilbagemeldinger fra krocketspillerne

Generelt set har krocketspillerne til parturneringen i DGI Sydvest været rigtig tilfredse med det nye tiltag. Flere har meldt tilbage, at det er lærerigt at have en mentor som sparringspartner. Kampene tager naturligvis lidt længere tid, når der bruges timeout og regelfortolkning, men man undgår misforståelser af reglerne.

Pilotprojektet skal nu endeligt evalueres, og forhåbningen er, at det fortsætter i 2020.