16.000 fodboldbørn er blevet fanget i Dragernes Land

De yngste fodboldspillere skal i denne uge forsøge at flygte fra Dragernes Land og ud på fodboldbanen. Med projektet Eventyrbold vil DGI sætte leg og oplevelse øverst på dagsordenen til fodboldtræningen.

16.000 børn skal i uge 21 have en helt ny fodboldoplevelse og forsøge at besejre dragerne i Dragernes Land. Foto: Michael Bo Rasmussen/DGI Fotoarkiv

Forestil dig, at du står langt borte i Dragernes Land - og sammen med dine holdkammerater skal du nu rejse gennem det farlige land, der vogtes af fem farlige drager. Dem skal du kæmpe mod og besejre én for én, så holdet kan komme tilbage til fodboldbanen.

Selv om det lyder drabeligt, så er det faktisk hvad over 1.100 fodboldhold med spillere i alderen U5-U9 har sagt ja til i den kommende tid.

Leg og glæde

Dermed skal mere end 16.000 unge fodboldspillere stifte bekendtskab med fodbold på en helt ny måde, hvor storytelling og fodbold går hånd i hånd.

”Legen og glæden ved fodbold er kernen alt vi arbejder med, når vi taler børnefodbold i DGI. Med Eventyrbold håber vi at inspirere trænere over hele landet til nogle sjove timer med børnene – og selvfølgelig at børnene får en fest,” siger fodboldkonsulent i DGI, Anders Flaskager.

Eventyrbold er bygget op om en magisk fortælling, hvor børnene undervejs skal løse forskellige opgaver og besejre drager ved hjælp af forskellige lege, tekniske øvelser og småspil. Alt sammen med glæden og bolden i centrum.

Sæt glæden i spil

Samtidig er materialet bygget op med en indførsel til DGI’s ”motiverende børneidræt”, der klæder trænerne på til at lave fodboldtræning, der motiverer og fastholder børnene, så de bibeholder glæden ved bevægelse og får lyst til at komme igen. Materiale, der også kan bruges i tiden efter dragerne er besejret.

”Når vi i DGI siger ”Sæt glæden i spil”, så mener vi det – og selv om det skal være sjovt at spille fodbold så er det ikke for sjov, at vi siger det. Det kræver meget af alle de fantastiske frivillige i klubberne, og med materialet her håber vi, at de føler sig bedre klædt på til at møde børnene med tilbud og træning, som giver børnene lyst til at bevæge sig og komme igen,” siger Anders Flaskager.

Motivation

Ikke alle har samme motivation for, hvorfor de gerne vil spille fodbold. Mange gør det for fællesskabet og for at være sammen med vennerne. Nogle har selve glæden ved fodbold som motivation mens andre motiveres af at blive bedre – eller måske endda den bedste. Det ene er ikke bedre eller mere rigtigt end det andet. Det handler om det enkeltes barns motivation. I materialet er der derfor også inspiration til, hvordan klubben arbejder med de forskellige former for motivation.

Det er første år, at DGI tilbyder Eventyrbold, og med den flotte opbakning fra over 1.100 hold, så bliver det starten på en forhåbentlig lang tradition med Eventyrbold i uge 21 i årene frem over. Selvfølgelig med nye eventyr hvert år.