Kredsløbstræning giver nye medlemmer i foreningen

Torben Bruun har i mange år undervist i kampsport i Shinson Hapkido Hvidovre. Da Hvidovre Kommune kontaktede foreningen og spurgte, om de ville være med i DGI Sundhedsidræt, var Torben ikke i tvivl: Det ville han gerne!

P1010006

DGI Sundhedsidræt sendte projektmedarbejder Anne Sofie Juel Adolfsen til Hvidovre for at undersøge, hvad der har motiveret projektets nyeste forening til at udbyde det seneste af DGI Sundhedsidræts træningskoncepter.

Af Anne Sofie Juel Adolfsen

Torben Bruun har i mange år undervist i kampsport i Shinson Hapkido Hvidovre. Da Hvidovre Kommune kontaktede foreningen og spurgte, om de ville være med i DGI Sundhedsidræt, var Torben ikke i tvivl: Det ville han gerne!

Torben underviser nu i DGI Sundhedsidræt Kredsløbstræning. Et hold, der skiller sig ud fra de traditionelle hold i Shinson Hapkido Hvidovre, og derfor et hold, der har givet nye medlemmer i foreningen.

Jeg er taget ud for at møde Torben, og for at få en fornemmelse af, hvad DGI Sundhedsidræt Kredsløbstræning kan.

Træning med rummelighed

Torben forbereder sig til undervisningen. Han har sin kursusmanual ved hånden og gennemgår de forskellige øvelser. Nogle af deltagerne på holdet har ikke trænet i mange år, og alle deltagerne kæmper med forskellige sundhedsrelaterede udfordringer. Derfor går Torben højt op i at skabe en god oplevelse for deltagerne.

– “Alle skal grine, smile eller som minimum trække på smilebåndet,” fortæller den erfarne instruktør.

Lidt humor i undervisningen skaber en god stemning på holdet, og samtidig giver det Torben en masse energi tilbage. Torben er meget bevidst om, at god energi og socialt samvær kan være med til at fastholde deltagerne og sikre, at de fortsætter deres træning. Derfor sørger Torben også for, at der er te eller kaffe på kanden i klublokalet. Så kan deltagerne blive til en hyggelig stund efter træningen.

Videnbegær fik Torben afsted på instruktøruddannelsen

Torben blev motiveret til at være med i DGI Sundhedsidræt pga. muligheden for at få ny inspiration til foreningsarbejdet i Shinson Hapkido. Samtidig synes Torben, at det er spændende at blive klædt på til at undervise personer med udfordringer som fx hjertekarsygdomme, KOL og diabetes. Torben har undervist og arbejdet med idræt i mange år, men han oplevede kurset som en rigtig god måde at genopfrisket sin viden på.

– “Underviserne på kurset var utroligt dygtige til at formidle budskabet, og de har tydeligvis en stor erfaring og stærk faglig baggrund at trække på,” vurderer han.

Sved på panden, god energi og smil på læben

Efter at have været på besøg i Shinson Hapkido Hvidovre er jeg ikke i tvivl: Deltagerne har det sjovt, og de får også sved på panden. Alle kan gå hjem 2 centimeter højere hver gang – i dag også mig. DGI Sundhedsidræt Kredsløbstræning kan føres ud i livet i de fleste foreninger – også en kampsportforening.