Rygtræning

Lad ikke ondt i ryggen begrænse dig.

Smerter i ryggen er et stigende problem for mange danskere. Regelmæssig træning af ryggen kan nedsætte smerter og bevare smidighed, styrke og mobilitet i ryggen. DGI Sundhedsidræt Rygtræning er skræddersyet træning med 55 minutters træning 1 gang om ugen. Erfarne instruktører leder holdene.

Træningen er tiltænkt udøvere med forskellige rygproblemer, hvor læge, kiropraktor eller fysioterapeut har anbefalet rygtræning. Et forløb i rygtræning giver alsidig og effektiv træning, og træningen gør ryggen sundere og stærkere.

Indhold på forløbet

Hver træningsgang består af opvarmning, muskeltræning med særligt fokus på ryg- og mave, smidighedstræning samt konditionstræning.

Deltagerne bliver testet ved træningens start og afslutning. De indledende test viser noget om det fysiske udgangspunkt. Sluttestene viser den fysiske fremgang, som deltagerne opnår undervejs i forløbet.

 

Uddannede instruktører

For at skabe den bedst mulige træning for mennesker med ryg udfordringer er det vigtigt, at instruktørerne ved, hvilken træning der virker, og hvordan den skal gennemføres. Derfor gennemgår alle instruktører i DGI Sundhedsidræts træningskoncepter en grundig uddannelse, specielt skabt til formålet. Uddannelsen sikrer deltagerne et forløb af god kvalitet, hvor der bliver taget hensyn til de specifikke udfordringer, der kendetegner deltagere med rygproblemer. Træningen og koncepterne evalueres løbende.

Læs om instruktøruddannelsen

Vær med

For mere information om holdstart i de forskellige kommuner, klik på linket herunder.

Find dit nærmeste hold