Seniortræning

Få overskud til hverdagen.

Det er aldrig for sent at begynde at træne. DGI Sundhedsidræt Seniortræning giver seniorer de bedste muligheder for at tackle dagligdagens fysiske udfordringer. DGI Sundhedsidræt Seniortræning er skræddersyet træning, , hvor vi træner 55 min 1 gang om ugen. Erfarne og specialuddannede instruktører hjælper og støtter i træningen.

Til DGI Sundhedsidræt Seniortræning trænes muskelstyrke, kondition, koordination, balance og reaktionsevner. Det gør det lettere at leve et aktivt liv. Træningsforløbet er for seniorer, der har ingen eller lettere bevægelsesproblemer og er blevet anbefalet træning af læge, fysioterapeut eller kiropraktor. Man skal selv kunne komme op og ned fra gulvet, for at deltage på holdene.

Indhold på forløbet

Hver træningsgang består af opvarmning, muskeltræning, smidighedstræning, konditionstræning samt balance- og koordinationstræning. 

Deltagerne bliver testet ved træningens start og afslutning. De indledende test viser noget om det fysiske udgangspunkt. Sluttestene viser den fysiske fremgang, som deltagerne opnår undervejs i forløbet.

Forløbet har fokus på at skabe nye, aktive vaner, ligesom træningen giver mulighed erfaringsudveksling og et stærkt fællesskab deltagerne imellem.

 

Uddannede instruktører

DGI Sundhedsidræt uddanner instruktører specielt til konceptet seniortræning. Uddannelsen sikrer deltagerne et forløb af høj kvalitet, hvor der tages hensyn til de seniorers specifikke træningsudfordringer.

For at skabe den bedst mulige træning for seniorer er det vigtigt, at instruktørerne ved, hvilken træning der virker, og hvordan den skal gennemføres. Derfor gennemgår alle instruktører i DGI Sundhedsidræts træningskoncepter en grundig uddannelse, specielt skabt til formålet. Uddannelsen sikrer deltagerne træning af god kvalitet, hvor der bliver taget hensyn til de fysiske udfordringer seniorer har. Træningen og koncepterne evalueres løbende.

Læs mere om instruktøruddannelsen

 

Vær med

For mere information om holdstart i de forskellige kommuner, klik på linket herunder.

Find dit nærmeste hold