Træningskoncepter

De fire skræddersyede træningskoncepter i DGI Sundhedsidræt er udarbejdet med inspiration fra DGI’s tyske søsterorganisation Deutscher Turner Bund (DTB), som siden 1994 har haft stor succes med det lignende projekt ”Pluspunkt Gesundheit”. Træningskoncepterne er baseret på nyeste forskning og tager udgangspunkt i flere forskellige idrætsgrene og på generelle og tematiserede træningsaktiviteter.

Koncepterne er både rettet mod inaktive og mod målgrupper med særlige behov ud fra en helbredsmæssig vurdering. Koncepterne indeholder såvel træningsfysiologiske som psykosociale, pædagogiske og informative indsatser overfor deltagerne i de forskellige målgrupper.

DGI Sundhedsidræt Seniortræning
Konceptet er tiltænkt seniorer, der ønsker en aktiv hverdag. Træningen styrker bl.a. muskler og balance, og træningen tager højde de specifikke udfordringer og aldersrelaterede sygdomme som seniorer står overfor.

Læs mere om konceptet seniortræning

DGI Sundhedsidræt Rygtræning
Konceptet er skræddersyet til mennesker med rygproblemer, som er blevet anbefalet rygtræning af læge, kiropraktor eller fysioterapeut. Træningen lægger stor vægt på forebyggelse og vedligeholdelse af en sund ryg.

Læs mere om konceptet rygtræning

DGI Sundhedsidræt Kredsløbstræning
Konceptet er udarbejdet specielt til mennesker med kredsløbsrelaterede sygdomme samt KOL og diabetes. Træningen forøger udøvernes sundhedstilstand og livskvalitet.

Læs mere om konceptet kredsløbstræning

DGI Sundhedsidræt Naturtræning

Konceptet er et åbnet holdtilbud for voksne og seniorer der har lyst til at bevæge sig i naturen. Desuden er naturtræning velegnet til mennesker der er sårbare fx stressramte, smertepatienter eller mennesker med kroniske sygdomme inde på livet.

Læs mere om konceptet Naturtræning