3 gode grunde til at blive instruktør i DGI Sundhedsidræt

Birgitte Mortensen blev certificeret instruktør i DGI Sundhedsidræt i håb om at kunne indføre træning for hendes patienter på gerontopsykiatrisk afdeling. I dag er Birgitte aktivitetskonsulent på sin arbejdsplads, og oplever samtidig stor succes med livet som foreningsinstruktør.

Birgitte Mortensen er en af de kvinder, der i sin hverdag gør en stor forskel for mennesker omkring hende. Det har altid været en naturlig del af Birgitte Mortensens identitet at bruge kreativitet til at motivere og andre til et mere aktivt liv. Dette viste sig at have stor betydning for Birgitte Mortensens arbejdsliv.

Her kommer tre grunde til at blive instruktør i DGI Sundhedsidræt.

Få nye kompetencer

Birgitte Mortensen, som er SOSU assistent på gerontopsykiatrisk afdeling i Psykiatrisk Center Ballerup, blev motiveret til at tage uddannelsen som instruktør i DGI Sundhedsidræt, efter at hun oplevede et stort behov for mere motion og aktivitet for patienterne på hendes arbejdsplads.

”Der er skåret meget ned på fysioterapi på mit arbejde, og patienterne er indlagt i lang tid. Patienterne har brug for at blive hevet lidt op ellers forfalder deres kroppe, og de går i stå rent fysisk, ” forklarer Birgitte Mortensen.

Birgitte tog en uddannelsen og blev certificeret instruktør i DGI Sundhedsidræt Seniortræning. I dag bruger hun sine kompetencer både som foreningsinstruktør i gymnastikforeningen HVG 37 i Hvidovre og på sit arbejde, hvor Birgitte er aktivitetskonsulent med ansvar for at implementere fysisk træning.

Mulighed for at være kreativ

Den nye rolle på arbejdspladsen falder Birgitte naturligt, da træning altid har været en del af hendes hverdag.

”Træning har været en stor del af mit liv, og jeg har trænet hver dag. Nogle tegner akvarel, andre syer tøj – jeg bevæger mig. Det er min måde at være kreativ på, ” fortæller Birgitte Mortensen.

Den nye rolle har derfor givet Birgitte mulighed for at bruge sine mere kreative kompetencer i arbejdsregi. Og den kombination kommer patienterne til gode. De oplever store som små succeser, efter Birgitte er blevet aktivitetskonsulent. Efter to dages træning kunne en patient smide rollatoren, mens andre patienter oplever, at det har påvirket miljøet og kulturen på afdelingen:

”Patienterne oplever, at de har fået opbygget eller vedligeholdt nogle kræfter, mens de er indlagt – og den energi er alt afgørende, når man er i en skrøbelig position, ” fortæller Birgitte Mortensen.

Man gør en forskel

Det er ikke kun på sin arbejdsplads, at Birgitte Mortensen gør en forskel. Ude i foreningen HVG 37 i Hvidovre, hvor Birgitte er instruktør for et stort hold af seniorer, mærker deltagerne også forbedringerne på egen krop.

”Mange af mine deltagere siger, at de kommer, fordi de gerne vil undgå hjemmehjælp. Og det er da også lykkedes indtil nu. Med træningen får deltagerne både styrke og balance, som hjælper dem med at undgå at falde. Vi laver fx øvelser, der viser, hvordan det føles, når man er lige ved at falde. Vi styrker de store muskelgrupper og laver balanceøvelser, så de ældre er godt rustet i deres hverdag, ” fortæller Birgitte Mortensen.

Birgitte, som har mange års erfaring som instruktør, elsker at komme i foreningen.

”Foreninger kan bidrage med noget særligt i forhold til det sociale. Noget som man ikke oplever i fitnesscentre, ” forklarer hun.

Bliv instruktør i DGI Sundhedsidræt

Du kan også blive instruktør i DGI Sundhedsidræt. Læs mere om uddannelserne her.