Triples kan få spillere (tilbage) til turneringer

Mange spillere er begyndt at holde sig fra turneringer. De er bange for, at sværhedsgraden er for høj, og at de ikke er gode nok. Triples-turneringer er tværtimod et format, der er sjovt, socialt og for alle.

Triples er et spil med det sociale i højsædet. Her er Hørsholm Rungsted Tennisklub til julefrokost, hvor de hyggede med en Triples-turnering.

Du kender det måske. En naboklub afholder en stor turnering, eller klubmesterskabet står for døren, men du har ikke lyst til at være med. Du ved ikke, hvor god du er, men du er i hvert fald sikker på, at ham, ham og hende, ville banke dig ud af banen. Og så har du i øvrigt ikke lyst til at rangere dig op imod dine klubkammerater.

Triples er en social turneringsform

Alexander Rejnhold har tidligere i Hareskov-Værløse Tennisklub og i dag i Hørsholm Rungsted Tennisklub haft stor succes med ”Triples-turneringer”. Det er 3-mod-3-kampe med orange bold.

”I Triples er det sociale i centrum, og man kan spille sammen på tværs af niveau, alder og køn. Spillet tillader, at både mindre gode spillere og rigtig gode spillere spiller sammen på kryds og tværs – og så bliver det alligevel jævnbyrdige kampe,” siger Alexander Rejnhold, klubchef i Hørsholm Rungsted Tennisklub.

De har haft succes med formatet i forbindelse med alt fra standerhejsning, julefrokost til generalforsamling.

Sådan spiller du Triples

Spillet er cardio-baseret med meget bevægelse og korte pauser.

”Det handler om at få så meget spil som muligt. Man kan sige, at det er lidt mere kvantitativt i forhold til single og double, hvor man er mere koncentreret om hver bold. I Triples handler det mere om at få spillet så mange bolde som muligt,” siger Alexander Rejnhold.

Spillet foregår med orange bold for at holde tempoet i spillet nede. Det er eksempelvis langt lettere at tage en smash, når det er en orange bold, og det gør, at både unge, ældre, nybegyndere og øvede kan være med. Samtidig er det en fordel – når der er 6 på banen – at det ikke gør ondt, hvis man bliver ramt af den orange bold.

Er jeg god nok?

Mange spillere oplever desværre, at det er skræmmende at spille holdturnering eller at tage ud og spille en turnering.

”Jeg oplever, at spillere er bange for, at de ikke er gode nok. Turneringer kan skræmme, fordi spillere har en opfattelse af, at de skal være garvede for at spille med – også selvom der står ”begynder” eller ”let øvet” i indbydelsen,” siger Alexander Rejnhold.

En fleksibel turnering

Triples-turnering er langt mere fleksibelt end andre turneringer, og en kamp tager ikke længere tid end et kvarter. Det betyder også, at du – ligesom eksempelvis i fodbold – kan afsætte tid og have en god idé om, hvor længe turneringen tager. Og i vores moderne samfund er det bestemt et plus, at man har en ide om, hvornår en turnering slutter.

”En Triples-turnering er social og bredderettet og er alt i alt en god turneringsform, som har potentiale til at få flere i gang med at spille turneringer,” siger Alexander Rejnhold og fortsætter:

”Man skal turde at gå væk fra de traditionelle og konservative måder at gøre tingene på og tænke ud af boksen for at følge med tiden. Men man skal selvfølgelig favne både nyt og gammelt, fordi det er en overgangsfase, hvor de ældre godt kan lide at kigge på opslagstavlen, og de unge godt kan lide at kigge på de sociale medier.”

Triples-regler

  • Kampen spilles som udgangspunkt med orange bold, men man kan også vælge en grøn bold.
  • En kamp er først til 21 point, hvor man skal vinde med to overskydende point.
  • Begge hold mødes ved kampstart ved nettet, og de vælger sammen en spiller til at råbe scoren ved hver bold og styre, hvem der har serven.
  • Man spiller tre mod tre. En spiller står ved nettet og to står ved baglinjen.
  • Den spiller, der står i lige point-siden, server.
  • Man har serven i fem bolde, og så går serven over til modstanderholdet i fem bolde og så fremdeles.
  • Hver gang, der er spillet en bold, roterer alle spillere en gang mod uret.