Bæredygtighed

Når man vælger at afholde et stort motionsevent, vælger man også at sætte et aftryk på omgivelserne.

Det er vi bevidste om, og derfor vælger vi i forbindelse med forberedelserne til WALKin Nordjylland og Aalborg Halvmarathon 2022 at begrænse aftrykket så meget som muligt. DGI Nordjyllands events i 2022 bliver de mest bæredygtige nogensinde!

Vi er i gang med at gennemgå alle processer for at afdække forbedringer i forhold til de valg, vi har truffet tidligere – og som nogle løbsarrangører måske stadig træffer.

Som deltager vil du opleve en event, som afspejler mange forskellige overvejelser om bæredygtighed – uden at gå på kompromis med den gode deltageroplevelse.

Vi kommer til at igangsætte en lang række bæredygtigheds-tiltag inden for emner som affaldshåndtering, transport, vandforbrug, el-forbrug, madspild, etc.

Vi kommer i højere grad end tidligere til at benytte os af lokale leverandører. Vi vælger danske leverandører frem for udenlandske, og vi vælger nordjyske leverandører frem for leverandører fra andre dele af Danmark.

Eksempler på tiltag, som gør DGI Nordjyllands events mere bæredygtig end tidligere:

  • Vi sorterer affald efter Aalborg Kommunes retningslinjer
  • Vi producerer ikke længere trykte flyers og plakater
  • Vi udleverer ikke goodiebags med produkter, som ikke efterspørges
  • Vi udleverer ikke t-shirts til alle deltagere, men tilbyder mulighed for at tilkøbe en bæredygtigt fremstillet t-shirt i fantastisk kvalitet