Generel information

Aalborg Halvmarathon arrangeres for femte gang den 21. maj 2022. Vi glæder os til endnu en gang at byde velkommen til Aalborgs nyklassiker inden for motionsløb.

10 km og 21 km ruterne starter på Slotspladsen i Aalborg (ved Utzon Center) - og går som det første efter start gennem Limfjordstunnelen og ender i målområdet på Slotspladsen til fest sammen med alle de andre deltagere. 

Starttidspunkter

Både 10 km og Halvmaraton-distancen starter klokken 18.30

Omklædning

Det er ikke muligt at klæde om på pladsen.

Fartholdere

For at hjælpe dig med at disponere løbet, har vi officielle fartholdere på halvmaraton-distancen, som sikrer en sluttid under 1:30, 1:40, 1:50, 2:00, 2:10, 2:20, 2:30 og 3:00. Det vil sige, at du kan løbe sammen med en fartholder, og komme ind lige før tiden, der er angivet på ballonen. Fartholderne løber med en stor ballon og er tydelige under hele løbet.

Det er ikke tilladt at have cyklende ledsagelse på ruten - overtrædelse medfører diskvalifikation.

Væskedepoter

På halvmaraton-ruten løber du gennem fire depoter.

  • Depot 1 (efter 4,3km): Vand
  • Depot 2 (efter 10,5km): Vand, energidrik og bananer
  • Depot 3 (efter 16,5km): Vand, energidrik og bananer
  • Depot 4 (efter 19,5km): Vand og energidrik

På 10 km-ruten er der ét depotmed vand.

Tidtagning

Der er chip-tidtagning til Aalborg Halvmarathon, så vi sikrer korrekt tid. Alle deltagere får en netto tid - dvs. tid fra du krydser startstregen til du løber over mållinjen. Umiddelbart efter løbet er tiderne tilgængelig online på sportstiming.dk.

Underholdning på ruten

Langs ruten er der masser af hotspots med underholdning for både løbere og tilskuere. Vi udbygger løbende ruten med flere spændende tiltag.

Præmier

Vi hylder selvfølgelig nummer 1,2 og 3 for både herrer og damer på begge distancer med en buket blomster.