Generel information

Her finder du alle de praktiske detaljer om Aalborg MTB Marathon.

Vigtige regler

Det er vigtigt du har styr på reglerne til Aalborg MTB Marathon. Stiller du f.eks. op uden hjelm eller på en ikke godkendt cykel til ruten får du ikke lov til at starte.

Hjelm

Alle ryttere skal bære godkendt hjelm under hele løbet.

Cykler

31   km - Der må køres på MTB eller Crosscykel.
55   km - Der må kun køres på MTB
100 km - Der må kun køres på MTB

Spærretider

Der er spærretider på disse depoter. De præcise spærretider på depoterne meldes ud i april.

  • Depotet i Visse, hvis ikke du har passeret inden spærretiden, skal du køre ad Gugvej til Nordkraft.
  • Depotet i Svenstrup, hvis ikke du har passeret inden spærretiden, skal du køre ad Hobrovej til Nordkraft. 

Øvrig trafik

Der er ikke spærret for trafik på ruten, men gode sikrings- og færdelsforhold. Påbud og henvisninger fra Hjemmeværnspolitiet og løbets officials skal følges. Overtrædelse kan medfører diskvalifikation. Der er kontrollører på ruten til overholdelse af den angivne rute. Afvigelser fra ruten medfører øjeblikkelig diskvalifikation. Ret til ændringer forbeholdes.

Trafikkregler og skilteanvisninger skal følges. Tag hensyn til naturen, andre deltagere og tilskuere. Startnummeret skal fastgøres på cyklens styr i overkanten med to korte strips og på kabler i underkanten med en lang strips. Deltagere i aldersklasser kan benytte servicestationerne og modtage hjælp fra andre. Følgebil eller andre køretøjer er ikke tilladt.

Alle cykler som bruges, må kun have fremdrift ved menneskelig kraft. Det er forbudt at bruge dæk med metalskruer eller pigge. Cyklerne skal være udstyret med hjul med samme diameter, foran og bag, som ikke er større end 29 tommer. Det er forbudt at montere tristyr eller landevejsstyr. Crosscykel er dog tilladt på 31 km ruten.

Du kan på 31 og 55 km ruterne tilmelde dig El-MTB klassen, hvis du ønsker at deltage på en MTB med hjælpemotor. Du får her selvfølgelig en tid, på linje med alle andre ryttere, men kan ikke vinde løbet på distancerne.

Af sikkerhedsmæssige årsager er det ikke tilladt at bruge "lyd på øret" (mp3 afspiller eller lignende).

Det indskærpes fra Politiet at løbet køres efter gældende færdselsregler. Der er trafikofficials på alle kritiske steder, så løbet efter al sandsynlighed kan afvikles smidigt og uden afbrydelser for rytterne.

Alle deltagere kører på eget ansvar.

Cykelparkering

Vi  tilbyder igen i år cykelparkering under opsyn. På den måde kan du trygt overlade din cykel til os, mens du henter dit startnummer, eller efter løbet når du skal i bad eller spise den lækre mad i multi-salen. Cykelparkeringen vil være hegnet ind og under opsyn på løbsdagen.

Cykelservice

Hvis uheldet er ude tilbyder vi hjælp til enkel service, såsom slangeskift, skift af kæde, bremseklodser og lignende. Du betaler kun for materialerne.

Det anbefales at du har foretaget egen service på cyklen inden du stiller til start. Det vil desuden være en god idé at medbringe slange og pumpe.

Cykelservice findes ved start/mål, samt ved udvalgte depoter.

Bagageopbevaring


Der er mulighed for opbevaring af din bagage på løbsdagen. Har du således en taske med til start på Nordkraft, passer vi gerne på den for dig under løbet. Bagageopbevaringen er under opsyn på løbsdagen.


Sammen med dit startnummer udleveres et ark med rytterspecifikke klistermærker også påført startnummeret. Ved indlevering skal alt bagage påføres disse rytterspecifikke klistermærker, mens cyklen enten skal være udstyret med startnummeret eller et rytterspecifikt klistermærke. For udlevering af bagage og cykel skal armbånd med startnummer, som også forefindes på arket med klistermærker, kunne fremvises.

Hvis du ønsker opbevaring af cykel eller bagage, inden du afhenter din kuvert med startnummer og klistermærker, så vil mærkningen her i stedet ske ved hjælp af et nummertag, som skal opbevares og fremvises ved udlevering af cykel.

Opbevaring af bagage og cykel er på eget ansvar.

Omklædning

Der i begrænset omfang er mulighed for omklædning i DGI-Huset på Niv. 4 i Nordkraft. 

Tidtagning

Der er chiptid på løbet, så vi sikrer korrekt tid - og der tages en mellemtid halvvejs i løbet. Du får både en brutto tid og netto tid - dvs. tid fra du krydser startstregen og umiddelbart efter løbet er din tid tilgængelig online. Vinderne kåres ud fra løbets bruttotider.

Sikkerhed og Samaritter

Nordjyllands Beredskab stiller med mandskab og kan rykke ud på ruten med Ambulance/Akut bil og en ATV.

Samaritterne vil både befinde sig i start/mål området og på ruten. 

Med Danmarks officielle 112 app kan du starte et opkald til alarmcentralen og samtidig sende mobilens GPS-koordinater afsted. På den måde kan du få hjælp hurtigere. Det kan i sidste ende redde menneskeliv. Download 112 App her.

Hent også gerne Hjertestarter appen - den viser, hvor den nærmeste hjertestarter befinder sig.

Præmier

Der er præmier 1. 2. og 3. pladsen for Herre og Dame på hver af de tre distancer.

Derudover uddeles lodtrækningspræmier hele dagen fra stævnepladsen.

Præmieoverrækkelse sker på scenen på Teglgårdsplads - giv en hånd til de hurtigste ryttere. 

Vinderne kåres ud fra løbets bruttotider.