Regler

Vigtig information og regler for deltagelse i Aalborg MTB Marathon

Hjelm

Alle ryttere skal bære godkendt hjelm under hele løbet.

Cykler

31   km - Der må køres på MTB, Crosscykel eller alm. cykel
55   km - Der må kun køres på MTB
100 km - Der må kun køres på MTB

Spærretider

Der er spærretider på disse depoter. De præcise spærretider på depoterne meldes ud i april.

  • Depotet i Svenstrup, hvis ikke du har passeret inden spærretiden, skal du køre ad Hobrovej til Nordkraft. 
  • Depotet i Visse, hvis ikke du har passeret inden spærretiden, skal du køre ad Gugvej til Nordkraft.

Øvrig trafik

Der er ikke spærret for trafik på ruten, men gode sikrings- og færdelsforhold. Påbud og henvisninger fra Hjemmeværnspolitiet og løbets officials skal følges. Overtrædelse kan medfører diskvalifikation. Der er kontrollører på ruten til overholdelse af den angivne rute. Afvigelser fra ruten medfører øjeblikkelig diskvalifikation. Ret til ændringer forbeholdes.

Trafikkregler og skilteanvisninger skal følges. Tag hensyn til naturen, andre deltagere og tilskuere. Startnummeret skal fastgøres på cyklens styr i overkanten med to korte strips og på kabler i underkanten med en lang strips. Deltagere i aldersklasser kan benytte servicestationerne og modtage hjælp fra andre. Følgebil eller andre køretøjer er ikke tilladt.

Alle cykler som bruges, må kun have fremdrift ved menneskelig kraft. Det er forbudt at bruge dæk med metalskruer eller pigge. Cyklerne skal være udstyret med hjul med samme diameter, foran og bag, som ikke er større end 29 tommer. Det er forbudt at montere tristyr eller landevejsstyr. Cykel til cykelcross er ikke tilladt.

Af sikkerhedsmæssige årsager er det ikke tilladt at bruge "lyd på øret" (mp3 spiller eller lignende).

Det indskærpes fra Politiet at løbet køres efter gældende færdselsregler. Der er trafikofficials på alle kritiske steder, så løbet efter al sandsynlighed kan afvikles smidigt og uden afbrydelser for rytterne.

Alle deltagere kører på eget ansvar.