Regler

Det er vigtigt du har styr på reglerne til Aalborg MTB Marathon. Stiller du f.eks. op uden hjelm eller på en ikke godkendt cykel til ruten, får du ikke lov til at starte.

Hjelm

Alle ryttere skal bære godkendt hjelm under hele løbet.

Cykler

31   km - Der må køres på MTB eller Crosscykel.
55   km - Der må kun køres på MTB
100 km - Der må kun køres på MTB
Gravel - Der er frit cykelvalg

Spærretider

Der er spærretider på disse depoter. De præcise spærretider på depoterne meldes ud i april.

  • Depotet i Visse, hvis ikke du har passeret inden spærretiden, skal du køre ad Gugvej til Nordkraft.
  • Depotet i Svenstrup, hvis ikke du har passeret inden spærretiden, skal du køre ad Hobrovej til Nordkraft. 

Øvrig trafik

Der er ikke spærret for trafik på ruten, men gode sikrings- og færdelsforhold. Påbud og henvisninger fra Hjemmeværnspolitiet og løbets officials skal følges. Overtrædelse kan medfører diskvalifikation. Der er kontrollører på ruten til overholdelse af den angivne rute. Afvigelser fra ruten medfører øjeblikkelig diskvalifikation. Ret til ændringer forbeholdes.

Trafikkregler og skilteanvisninger skal følges. Tag hensyn til naturen, andre deltagere og tilskuere. Startnummeret skal fastgøres på cyklens styr i overkanten med to korte strips og på kabler i underkanten med en lang strips. Deltagere i aldersklasser kan benytte servicestationerne og modtage hjælp fra andre. Følgebil eller andre køretøjer er ikke tilladt.

Alle cykler som bruges, må kun have fremdrift ved menneskelig kraft. Det er forbudt at bruge dæk med metalskruer eller pigge. Cyklerne skal være udstyret med hjul med samme diameter, foran og bag, som ikke er større end 29 tommer. Det er forbudt at montere tristyr eller landevejsstyr. Crosscykel er dog tilladt på 31 km ruten og gravel.

Du kan på 31 og 55 km ruterne tilmelde dig El-MTB klassen, hvis du ønsker at deltage på en MTB med hjælpemotor. Du får her selvfølgelig en tid, på linje med alle andre ryttere, men kan ikke vinde løbet på distancerne.

Af sikkerhedsmæssige årsager er det ikke tilladt at bruge "lyd på øret" (mp3 afspiller eller lignende).

Det indskærpes fra Politiet at løbet køres efter gældende færdselsregler. Der er trafikofficials på alle kritiske steder, så løbet efter al sandsynlighed kan afvikles smidigt og uden afbrydelser for rytterne.

Alle deltagere kører på eget ansvar.