Publikum

Kom og vær med til Aalborg MTB Marathon som tilskuer. Alle er inviteret til cykelfest, og vi har sørget for særlige publikumszoner med musik og aktivitet, på udvalgte spændende og udfordrende steder på ruten. Hjælp rytterne godt på vej i sporet.

Publikum er en vigtig del af Aalborg MTB Marathon 

Det gør en kæmpe forskel for rytterne, at der er veloplagt publikum langs ruten til at klappe dem fremad. Derfor har vi allieret os med vores samarbejdspartnere om at lave specielle publikumszoner på ruten, hvor der sker noget ekstra.

På stævnepladsen i start/målområdet er det muligt at købe kaffe, øl/vand, og mad.

Signalbakken - Av av

Det kræver styrke, udholdenhed og vilje at komme helskindet over - forhåbentlig sætter stigningerne sig ikke for mange spor på resten af turen, for så kan der være rigtig RIGTIG langt hjem.

Normalt ligger Signalbakkerne som den sidste og frygtede prøvelse til Aalborg MTB Marathon. I år er ruten vendt om, og det er noget af det første som alle ryttere skal prøve kræfter med. Signalbakken byder på en smuk udsigt over Aalborg i forskellige retninger. På bakken ligger gravhøjene, Hvilehøj og Signalhøj. Signalhøj er den højeste med sine 52m, men der er masser af mulighed for godt udsyn til rytterne i sporet.

Det er her flere ryttere kommer i problemer og må ud af sadlen. Der er også masser af plads til at lave små camps og en DJ sætter fut i stemningen. 

Carl Blochs Vej, 9000 Aalborg

Drastrup grusgrav

Flot natur og lækker MTB kendetegner Drastrup Grusgrav, der i årevis er blevet brugt som udfordring for lokale MTB ryttere. Der er rig mulighed for at prøve sig selv af.

Den tidligere grusgrav er et af de steder, hvor terrænet giver god mulighed for at følge rytternes strabadser i sporet. Drastrup Grusgrav er et af de steder, hvor de lokale MTB-klubber jævnligt kører for at få udfordringer - og er det fedtet i vejret, så er udfordringerne des større. 

Der er ikke underholdning i denne publikumzone, men tag et tæppe og en madkurv med.

Drastrup Hedevej, Aalborg SV