Ruter

Tak for de mange konstruktive forslag til ruteændringer. Vi har gennemgået alle tre ruter - og selv været ude i terrænet for at afprøve nye muligheder. Derfor er vi sikre på, at der også bliver tre fantastiske ruter til løbet i 2018.

I arbejdet med at udvikle nye og bedre ruter, har vi hele tiden haft stor fokus på fremkommelighed, så vi sikrer en god afvikling af løbet.

Nye ruter

Overordnet set ”vendes” alle ruter, så der i 2018 køres ”med uret”. Det vil sige, at man fra starten kører østpå mod Signalbakken og til sidst kommer i mål vestfra langs Aalborg flotte Havnefront. På den måde kører alle distancer på det samme spor i starten af løbet, hvorefter de deles op på forskellige spor - inden det samles igen til sidst, hvor der er masser af plads og gode muligheder for overhaling.

Vi optimerer samtidig ruterne hele vejen rundt, så der på alle tre distancer er helt nye spor, som ikke tidligere har været benyttet til Aalborg MTB Marathon. 

Længden på de forskellige distancer fortsætter uændret, 30 km, 55, km og 100 km (ca.).

Fokus på startprocedure 

I forhold til startproceduren kommer der i 2018 flere tiltag som skal være med til at sikre et godt flow i sporet. Vi indlægger længere pauser mellem starterne hvor det er nødvendigt og samtidig forsøger vi at beskrive startgrupperne, så det bliver nemmere at placere sig det rigtige sted som rytter. 

Færre ryttere i sporet

For at optimere køreoplevelsen i sporet har vi valgt i 2018 kun at åbne op for 3500 deltagende ryttere. Det er 500 færre end der stillede til start i 2017 udgaven - så det er med at få booket en billet i god tid.