Styrk din form med pulstræning

Hvornår
20. mar 2018 kl. 18:00 til 21:00
Hvor
Greve Idrætscenter, Lillevangsvej 88, 2670 Greve, Danmark
Hvem
Alle
Begynder, Letøvede, Øvede

Nummer
2018 17 06 8002

Du kan optimere dit løb med pulstræning, og pulstræningen kan desuden bruges som værktøj til at strukturere din træning, undgå skader og til at give dig endnu større motivation. 
På dette 3 timers løbekursus får du større viden om pulstræning, og lærer at træne optimalt efter puls i forhold til træningszoner. 
 
Gennem både teoretiske og praktiske øvelser lærer du at finde din egen ”estimerede” maxpuls og udregne egne pulszoner, som kan implementeres i træningen. Du får også viden omkring opbygningen af ugentligt træningsprogram ud fra pulszoner. 
 
Aftenens program 
18.00-18.45: Grundlæggende viden om træningsfysiologi og begreber 
18.45-19.45: Løbetest for måling af estimeret maxpuls 
19.45-20.00: Hurtig omklædning og evt. sandwich 
20.00-21.00: Udarbejdelse af program med vægt på egne pulszoner og restitution 
 
Teoridelen indeholder grundlæggende viden omkring træningsfysiologi. Derudover vil begreber som maksimal puls, hvilepuls, pulsreserve og pulszoner blive gennemgået. Praksisdelen vil bl.a. indeholde en løbetest for måling af maxpuls, men det er desværre ikke helt optimalt at løbe en maxpulstest på en aften efter en lang dag. Vi forsøger i det omfang , det kan lade sige gøre. Du lærer i hvert fald, hvordan testen forløber, og kan selv prøve kræfter med den igen en anden dag. 
 
I den sidste teoridel udarbejdes et ugeprogram med vægt på egne pulszoner og restitution. 
 
Kursusforberedelse  
Du skal have målt din hvilepuls hver morgen i ugen op til kurset. Dette gøres om morgenen, lige efter du er vågnet, men endnu ikke stået op. Placer to fingre på halspulsåren og tæl pulsslag i 30 sek. Gang tallet med to. Gentag målingen og noter gennemsnittet. 
 
Lidt om instruktør Line Kremmer Pedersen  
Mit hjerte banker for løb, og den gode løbeoplevelse er for mig mindst lige så vigtig som selve løbepræstationen. Løb er et frirum, og jeg er særligt interesseret i de mentale og psykologiske aspekter ved løbet. Jeg brænder for at dele min passion for løb med andre, hvorfor jeg også nyder at være i træner- og underviserrollen. 
Jeg har en kandidat i Humanstisk-Samfundsvidenskabelig Idrætsvidenskab med en tilvalgsuddannelse i Psykologi fra Københavns Universitet.  Jeg er desuden underviser på DGI & DAF Løbetræneruddannelsen. 
 
Praktisk  
Mød omklædt i løbetøj efter vejret og medbring pulsur/bælte og drikkedunk. 
 
Kurset afvikles af Bevæg dig for livet – Løb i samarbejde med Greve Trim

Line Kremmer Pedersen

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer