Vandring på "Camønoen"

Hvornår
7. maj kl. 08:00 - 9. maj 2019 kl. 14:00
Hvor
Møns Museum, Storegade 75, 4780 Stege, Danmark
Hvem
Alle

Nummer
2019 17 95 4500

Efter sidste års fantastiske historiske vandring fra Køge til Slagelse har vi efterkommet jeres ønske. DGI vil i år tilbyde dig en unik mulighed for en skøn og veltilrettelagt vandretur sammen med en dejlig flok vandrende seniorer på den flotte Camøno.

Der skal vandres ca. 18 km. hver dag. Der holdes pauser, hvor der tages hensyn til de, der danner sluttrop.

Vandringen vil foregå i tre dage, og der vil blive vandret i et helt fantastisk naturskønt område. Vi vil undervejs forsøge at snige en del kulturhistorie ned i din rygsæk. Måske helt uden at du opdager det. Vi lover, at den ikke vejer noget ! Vi sørger for at din bagage bliver transporteret med bil fra sted til sted. 

Så snør traveskoene og mød op med godt humør og et åbent sind og vær klar til tre spændende dage i maj. Gå med og nyd endnu engang historier fra den mønske del af det danske.

Vi mødes ved Stege Nor, hvor der er gratis parkering (den korrekte adresse bliver opdateret snarest muligt). Vi kommer med bus tilbage hertil ved slut. Husk madpakken til første dag.

Der vil blive inviteret til et infomøde i marts måned.

 

Vandretur på Møn - del af Camønoen.

1. dag.

Vi mødes i Stege på P-pladsen ved Aldi/Brugsen kl. 9:00. Der er masser af parkeringspladser. Her kan du lade bilen stå til hjemkomsten. Velkomst.

9:30 begiver vi os af sted på vandreturen. Vi går syd om Stege Nor og holder første pause v. Bissinge. (wc)

Turen fortsætter over Tøvelde og Svensmarke samt Tåstrup.

 Pause ved Keldbylille galleri.

Dernæst over Pollerup Kullegård til Råbylille strand, hvor vi spiser frokost.

Vi fortsætter gennem Råbylille, Hjertebjerg til Elmehøj i Elmelunde, hvor vi spiser aftensmad og (efter aftenhygge) overnatter.

2. dag.

Evt. besøg i Elmelunde kirke.

Afhængigt af bustiderne, bus 667 fra kirken til Ny Borre kirke, hvorfra vi vandrer til Liselund over Ålebæk, hvor vi holder pause i den smukke, romantiske slotspark. Vandflaskerne fyldes op før vandringen ad klintestien (ovenklint) til Geocenteret ved Dronningestolens rester. Pause, hvor udsigten nydes.

Sidste etape på dagens smukke vandring afsluttes i Busene, hvor vi skal overnatte på Bakkegården.

3. dag.

Vi går ad Busenevej til P-pladsen, hvor vi tager en afstikker op mod Kongens køkken til Kongsbjerg, blandt blomsterende orkideer. Her bydes der på en formidabel udsigt. Vi fortsætter mod Mandemarke og Klintholm havn.

Derefter til Magleby, hvor vi tager bussen retur til Stege.

Allan Pedersen, ARNOLD BACKMAN, Inger Merete Sørensen

Første nat overnatter vi på Pension Elmehøj, som ligger midt i naturen med en skøn have, hvor man kan slappe af, hvile benene samt nyde naturen og en god kop kaffe. Efter en god nats søvn i dejlig landlige omgivelser går turen mod Møns Klint. Den anden nat overnatter vi på Bakkegården med panoramaudsigt ud over Østersøen. Nattesøvnen bliver i smukke kunstneriske værelser. Begge steder foregår overnatning på dobbeltværelser.

Der er aftensmad og morgenmad begge dage. Der vil være madpakker 2. og 3. dag.

Så snør traveskoene og mød op med godt humør og et åbent sind og vær klar til tre spændende dage i maj.

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer