Fritidsudvalgets temamøde: Foreningens alarmberedskab

Hvornår
24. okt 2019 kl. 18:30 til 21:00
Hvor
Sydpolen, Parkvej 109, 4700 Næstved, Danmark
Hvem
Udøvere

Nummer
2019 23 99 0014

En forening eller organisation risikerer altid at skulle handle med kort varsel for at afbøde konsekvenserne af en speciel og pludseligt opstået situation. Disse situationer kan variere i styrke fra simple misforståelser og drillerier, til økonomisk kriminalitet, fysisk tilskadekomst og grove krænkelser. Blot nogle få personer omkring foreningen brokker sig højlydt over en simpel hændelse, er det nok til at bestyrelsen eller andre ledere må tage affære.

En forening eller organisation er sårbar - man lever i høj grad af velvilje i lokalområdet. Derfor er det nødvendigt at kunne håndtere specielle situationer hurtigt og professionelt. Og uanset om historien bag er 100% sand eller ej, kan såvel foreningens omdømme, som personers og gruppers trivsel, være i farezonen.

Formålet med temamødet er gennem cases og dialog at klæde bestyrelsesmedlemmer og andre ledere i foreninger eller organisationer på til at håndtere specielle situationer i foreningen, før de kommer ud af kontrol og foreningens eksistensgrundlag smuldrer. Det er risikabelt blot at vende ryggen til. Temamødet giver opskriften på en god og rettidig forberedelse – et alarmberedskab.

Aftenen vil være en vekselvirkning mellem oplæg og øvelser, samt en workshop over en case.

Oplægsholder: 
Ole Hansen har 20 års erfaring fra en international fødevarevirksomhed, hvor fødevaresikkerhed, krisehåndtering og beskyttelse af virksomhedens anseelse varetages på et professionelt niveau, og står derfor med en stor viden om både forberedelse til og håndtering af specielle situationer.

Ole Hansen har som formand for eller bestyrelsesmedlem i flere foreninger, bl.a. Næstved Bicycle Club, Næstved Idræts Union og Fritidsudvalget i Næstved en stor indsigt i foreningsarbejde, frivillighed og folkeoplysning.

18.15 Ankomst, Kaffe/the og frugt 
18.30 Velkommen ved Fritidsudvalget 
18.35 Oplæg 
19.40 Pause med hjemmebagte boller og pålæg 
20.00 Oplæg og workshop 
20.55 Evaluering og opsamling

21.00 Tak for i aften

Forplejning: Hjemmebagte boller med pålæg, vand, frugt, the og kaffe

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer