Fritidsudvalgets temamøde: Fra jeg- til vi-orienteret indstilling

Hvornår
26. nov 2019 kl. 18:30 til 21:00
Hvor
Sydpolen, Parkvej 109, 4700 Næstved, Danmark
Hvem
Udøvere

Nummer
2019 23 99 0015

Som frivillig overvejer man af og til, hvorfor man er frivillig, og om den tid og energi man bruger på frivilligt arbejde er det hele værd. Især hvis samarbejdet med de andre frivillige ikke kører, som man lige har forestillet sig.

På dette temamøde er emnet rettet mod os selv som frivillige, vores indbyrdes kommunikation og vores indstilling til hinanden. 
 
Oplægsholder Ole Rasmussen fra Muskelsvindfondens Center for Frivillighed og Ledelse vil introducere jer for emnet og det ansvar vi hver især har for den respons, som vi får i dialog med andre mennesker.

Kender du fx følelsen af, at alle omkring dig er dødirriterende? De forstår ingenting og er kun ude på at lægge hindringer vejen for dig. Problemet er, at vi ikke opdager, at det er os selv, der er problemet. 
Vi er i ”boksen”, dvs. at vi glemmer, at de andre har lige så gode begrundelser som os selv for det, de gør, og boksen inviterer andre til også at gå i boksen. Og så har vi balladen.

Boksene gør os nemlig irrationelle og forhindrer os i at nå vores mål. Det gælder både som frivillig, på arbejdspladsen og derhjemme, og det kan have omkostninger, som vi slet ikke gør os nogen forestillinger om.

På temamødet lærer du, at det er dit eget valg, om du vil være i boksen eller ej. Du opdager, hvad de personlige og ressourcemæssige konsekvenser af valget er, og du får strategier til at træde ud af boksen og samarbejde på helt nye måder.

 Aftenen vil give dig konkrete pointer, som du kan tage med hjem og dele i bestyrelsen, instruktørgruppen eller den sammenhæng, som du er frivillig i.

Oplægsholder: 
Ole Rasmussen er Leder af Muskelsvindfondens Center for Frivillighed og Ledelse. Her arbejder han med strategisk udvikling af frivilligheden og afvikler samtidig en lang række kortere og længere uddannelsesforløb, bl.a. i samarbejde med VIA University College. Indsatsen dækker både internt i Muskelsvindfonden og eksternt i hele den frivillige sektor, samt i offentlige institutioner og private virksomheder. Ole har stor erfaring som underviser og facilitator og har gennem de sidste ni år undervist i ledelsesudvikling i forskellige sammenhænge.

18.15 Ankomst, Kaffe/the og frugt 
18.30 Velkommen ved Fritidsudvalget 
18.35 Oplæg 
19.40 Pause med hjemmebagte boller og pålæg 
20.00 Oplæg og workshop 
20.55 Evaluering og opsamling

21.00 Tak for i aften

Forplejning: Hjemmebagte boller med pålæg, vand, frugt, the og kaffe

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer