You Turn Livsstilsuddannelse

Hvornår
1. nov kl. 09:00 - 5. dec 2020 kl. 17:00
Hvor
Lyseng Idrætscenter, Lysengvej 2, 8270 Højbjerg, Danmark
Hvem
Trænere, begynder, letøvede, øvede

Nummer
2020 09 00 2006

Livsstilsuddannelsen for dig, der vil hjælpe andre på vej til en sundere hverdag. 
You Turn repræsenterer en bred forståelse af sundhedsbegrebet, hvor fokus er på især glæden ved at være fysisk aktiv, uanset alder, vægt, sygdomme eller baggrunde. Har du lyst til at motivere og støtte motionsuvante borgere til at finde glæde ved en sundere livsstil? Så er You Turn uddannelsen til dig. 

Uddannelsen varer 15 timer og bygger på værdier som livsglæde, fællesskab, trivsel og en tankegang om, at små skridt i den rigtige retning kan føre til varige forandringer hos den enkelte.

 
På uddannelsen får du:

  • viden, input og værktøjer til de metoder og teorier som anvendes i You Turn.
  • en undervisermanual og undervisningsmateriale, som guider dig igennem indholdet på de 12 mødegange.
  • aktive og teoretiske moduler.

 
Efter uddannelsen er du klar til at starte et You Turn hold - og det kan være for både seniorer, unge, motionsuvante eller andre, der gerne vil ændre livsstil.

Et You Turn forløb efter uddannelsen vil typisk strække sig over 12 mødegange af 1,5 til 2 timers varighed og bestå af en vekslen imellem oplæg, samtale og gruppeøvelser samt praktisk træning og afprøvning af forskellige bevægelsesformer/idrætter, der tilbydes i den pågældende idrætsforening. 

Som instruktør på You Turn kan man sagtens få besøg af gæsteinstruktører, hvis der er et særligt tema, som man ønsker hjælp/sparring til fra en anden. Det kan fx. være et tema som kost eller træningslære. Under den praktiske del kan det også være en fordel at samarbejde med en anden instruktør fra foreningen og evt. sammen med denne lave en time om fx. yoga, badminton, dans eller udetræning, alt efter hvilke instruktørerfaringer, du selv besidder.

Bliv en del af kvindekampagnen i Aarhus og kom gratis på kursus! 
Jeres foreningen kan få betalt 2 x deltagelsesgebyr, hvis:

  • I er eller ønsker at være en del af Kvindekampagnen,
  • Jeres forening er beliggende i Aarhus Kommune.

I så fald, kan I tilmelde jer ved at sende en mail til mette.kvist@dgi.dk. Skriv i emnefeltet: "Navn på kursus + foreningens navn”. Der er begrænset pladser, så tilmelding efter ”først til mølle”.

Målgruppe

Instruktører, der vil arbejde med nye målgrupper i foreningen. Du skal have undervisningserfaring og have lyst til at arbejde med deltagere, der gerne vil ændre livsstil. Et You turn forløb er for voksne, som ønsker at ændre deres livsstil. Det kan være deltagere, som er inaktive, overvægtige eller som er udfordrede af dårlig livsstil. 
 
Det er ikke et krav, at du er sundhedsfaglig, men blot at du har erfaring som instruktør og en stor interesse og lyst til at inspirere andre til at komme i foreningen og finde glæde ved en sundere livsstil. 
 
Konceptet indeholder ingen løftede pegefingre, færdige opskrifter eller kurer. Anbefalingerne lægger sig op af sundhedsstyrelsens, men med et primært sigte imod at støtte og give sparring til, at deltagerne når deres egen mål.

Uddannelsen finder sted over to dage og du er efterfølgende klar til at starte hold:

  • 1. modul: søndag den 1. november 2020 kl. 9-17
  • 2. modul: lørdag den 5. december 2020 kl. 9-17

Linn Trentel Busch

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer