Naturtræningsuddannelse

Hvornår
29. feb kl. 09:00 - 14. mar 2020 kl. 17:00
Hvor
Bredstrup-Pjedsted Hallen, Ågade 70, Bredstrup, Fredericia, 7000 Fredericia, Danmark
Hvem
Trænere, begynder, letøvede

Nummer
2020 10 00 8000

Det er godt for krop og sjæl at opholde sig i naturen. Både hvis du er voksen, senior, ung, barn eller har særlige behov for hensyn.

Naturen et godt sted at invitere nye målgrupper ind i foreningslivet. 
 
Skab nye muligheder for din forening med DGI Naturtræning.

Uddannelsen er over 2 lørdage: 29. februar + 14.marts 2020

Uddannelsen klæder dig på til at undervise voksne og seniorer, der har lyst til at bevæge sig i naturen. Flere instruktører bruger med stor succes også naturtræning i forhold til målgrupper af børn. Naturtræning er også velegnet til mennesker, der er sårbare fx har været gennem stress, er smertepatienter eller har kroniske sygdomme, hvor der er behov for hensynstagende træning. 

Med uddannelsen vil du let være i stand til at udnytte naturtræningsøvelserne i forhold til netop din målgruppe.

Med uddannelsen får du:   
•    Inspiration til udendørstræning, hvor vi bruger naturen til at stimulere puls, balance, kraft, sanser, relationsdannelse og leg. Der vil både være individuelle og fælles øvelser, og du vil få sved på panden og masser af frisk luft. 
•    Værktøjer til at afvikle naturtræning, så alle kan være med, og hvor øvelserne tilpasses deltagerens niveau, behov og kunnen  
•    Viden om naturens betydning for vores sundhed og velbefindende  
•    Viden om udvalgte målgrupper; mennesker med stress, angst og depression, mennesker med smerter og mennesker med langvarig fysisk sygdom  
•    Råd og vejledning til at starte Naturtræning op i din forening

Vi har stor fokus på, at du som kursist bliver klædt på til at tilpasse træningen til deltagernes behov og niveau, så alle kan være med – også hvis nogle deltagere lige har afsluttet genoptræning eller aldrig har trænet før.

Det er centralt, at træningen foregår ude i naturen, idet en lang række forskningsresultater viser, hvor stor betydning naturen har for menneskets fysiske og psykiske velbefindende. Specielt sårbare grupper og træningsuvante har stor gavn af at skifte et motionscenter ud med skoven eller stranden. Derfor arbejder vi på uddannelsen meget med, hvordan naturen bedst anvendes som en træningsarena.

Dig som træner  
DGI Naturtræning er en uddannelse for dig, der er instruktør i en forening, hvor I ønsker holdtræning med bevægelse og fællesskab i og med naturen. Du er dog også meget velkommen, hvis du arbejder i det kommunale eller ved private terapeuter. 

Har du interesse for at arbejde med hensynstagende træning for mennesker med fysisk eller mentale udfordringer, er dette også uddannelsen for dig. Men dine deltagere kan også sagtens være mange andre!

Du skal blot have interessse for at bruge uderummet og naturen som arena for træningen. Så er du klar til denne uddannelse!

Uddannelsen foregår lørdag 29. februar og lørdag 14. marts 2020. Begge dage kl. 9-17.

Spørgsmål  
Har du spørgsmål til uddannelsen eller træning i naturen, er du velkommen til at kontakte Kirsten Kofoed, Idrætskonsulent Outdoor på tlf.  7940 4411, mobil 2921 6371 eller mail: kirsten.kofoed@dgi.dk

Julie Faurholt Pedersen

1. modul finder sted lørdag 29. februar kl. 9.00-17.00  
2. modul finder sted lørdag 14. marts fra kl. 9.00-17.00

Vi er både inde og ude, da undervisningen er en kombination af teori og praksis. Størstedelen foregår dog udendørs, så husk at medbringe praktisk tøj efter vejrforhold.

Prisen er inkl. forplejning og materiale.

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer