Naturtræningsuddannelse

Hvornår
1. mar kl. 09:00 - 15. aug 2020 kl. 17:00
Hvor
Boserupgård Naturcenter, Boserupvej 84, 4000 Roskilde, Danmark

Nummer
2020 17 00 3200

Lad naturen bevæge dig!

På denne uddannelse bliver du certificeret instruktør til at varetage træning i DGI Sundhedsidræt Naturtræning. 

Uddannelsen klæder dig på til at undervise voksne og seniorer, der har lyst til at bevæge sig i naturen. Naturtræning er velegnet til mennesker, der er sårbare fx. stressramte, smertepatienter eller mennesker med kroniske sygdomme inde på livet.

Hvordan tilpasses træningen til dine deltagers behov og niveau, så alle kan være med, – også hvis nogle deltagere lige har afsluttet genoptræning eller aldrig har trænet før.

Det er centralt, at træningen foregår ude i naturen idet en række forskningsresultater viser ,hvor stor betydning naturen har for menneskets fysiske og psykiske velbefindende. Naturtræningen arbejde med hvordan naturen bedst anvendes som en træningsarena.

Naturen rummer mange muligheder. Der er stor variation i underlag, terræn, vejrlig og ’rekvisitter’. Alle sanser skærpes af de mange indtryk af luft, lyde, dufte, temperaturer, vind, farver mv. Uderummet er anderledes velkendt og rummeligt end én traditionel gymnastiksal, og det anvender vi meget bevidst. Stort set alle øvelser foregår sammen med andre, og træningen er således meget fællesskabsopbyggende med plads til alle niveauer.

Uddannelsen er målrettet erfarne instruktører med interesse for at bruge uderummet og naturen som arena for træningen. Det er ikke et krav, at du er sundhedsfaglig, men at du har en interesse for at arbejde med hensyntagende træning for mennesker med fysiske eller mentale udfordringer.  
 

Spørgsmål 
Har du spørgsmål til uddannelsen eller træning i naturen, er du velkommen til at kontakte Nina Bach Jørgensen, projektkonsulent i Sundhed hos DGI Midt- og Vestsjælland, på tlf. 79 40 48 27 eller mail nina.bach.joergensen@dgi.dk.

Katrine Gøthche

1. modul finder sted søndag d. 1. marts 2020 fra kl. 9.00-17.00 
2. modul finder sted søndag d. 15. marts 2020 fra kl. 9.00-17.00

Vi er både inde og ude, da undervisningen er en kombination af teori og praksis. Størstedelen foregår dog udendørs, så husk at medbringe praktisk tøj efter vejrforhold.

Prisen er inkl. forplejning og materiale.

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer