Brug styrketræning i din undervisning

Hvornår
24. okt 2020 kl. 10:00 til 15:00
Hvor
DGI Huset - Vordingborg, Solbakkevej 42-56, 4760 Vordingborg, Danmark
Hvem
Trænere

Nummer
2020 23 95 0007

Vil du have inspiration til at bruge styrketræning på dit hold uden brug af tunge vægte?

På dette kursus vil du komme hjem med inspiration til at anvende styrketræning som et element på dit hold, du får masser af gode ideer til øvelser som kan laves uden brug af maskiner og vægte.

 

Kurset er bygget op omkring teori og en masse praktisk træning så du er klædt på til at bruge din nye viden med samme.

På kurset vil vi gennemgå hvilke øvelser man skal vælge hvornår og til hvilken målgruppe. Hvordan er den korrekte teknik og hvor mange gentagelser man skal lave.

Men hvorfor styrketræning?

Styrketræning vedligeholder muskelmassen og gør at den fysiske styrke bevares, samtidig holdes funktionsniveauet i top, det betyder at man er i stand til at udføre dagligdagsaktiviteter uden at få smerter herved. På kurset vil du primært stifte bekendtskab med to former for styrketræning; træning med elastikker og træning med sliding/klude.

Træning med sliding/klude giver dig mulighed for at træne styrke, balance og smidighed på en gang. Det er en skånsom form for styrketræning, hvor man selv kan kontrollere sværhedsgraden af øvelserne. Det fungerer ved at du bruger klude henover gulvet og på denne måde arbejder du med din corestabilitet og kropskontrol igennem teknik, balance og egen styrke. Det er sjov og effektiv træning som kan bruges på alle typer af hold.

Styrketræning med elastik kan bruges til et hav af øvelser, man kan nemt mindske eller øge belastningen så alle kan være med. Øvelser kan laves stående eller siddende, og elastikken kan bruges til traditionelle styrketræningsøvelser – men det kan også bruges til opvarmning og strækøvelser. Der er uendelige variationsmuligheder og man kan altid tilpasse belastningen så det passer til alle hold og aldersgrupper.

 

 

 

 

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer