DGI Naturtræningsuddannelse

Hvornår
29. maj kl. 09:00 - 10. jun 2021 kl. 21:00
Hvem
Trænere, begynder, letøvede, øvede

Nummer
2021 06 00 3020

Endelig placering af uddannelsen er endnu ikke fastlagt, men det bliver et sted i Herning eller Ikast-Brande Kommune. 
 
Skab nye muligheder for din forening med DGI Naturtræning.
 
Det er godt for krop og sjæl at opholde sig i naturen. Samtidig er naturen et godt sted at invitere nye målgrupper ind i foreningslivet og lave hensyntagende træning, hvor alle kan være med. 
 
Hvem er uddannelsen for? 
DGI Naturtræning er en uddannelse for dig, der er instruktør i en forening, hvor I ønsker holdtræning med bevægelse og fællesskab i og med naturen. Du er dog også meget velkommen, hvis du arbejder i det kommunale eller ved private terapeuter. 
 
Med uddannelsen får du:  
•    Inspiration til udendørstræning, hvor vi bruger naturen til at stimulere puls, balance, kraft, sanser, relationsdannelse og leg. 
•    Redskaber til at afvikle naturtræning, så alle kan være med, og hvor øvelserne tilpasses deltagerens niveau, behov og kunnen. 
•    Viden om naturens betydning for vores sundhed og velbefindende. 
•    Viden om udvalgte målgrupper; mennesker med stress, angst og depression, mennesker med smerter og mennesker med langvarig, fysisk sygdom. 
•    Råd og vejledning til at starte Naturtræning op i din forening.

 
Hvad er DGI Naturtræning? 
DGI Naturtræning er tænkt som et åbent holdtilbud for voksne og seniorer, der har lyst til at bevæge sig i naturen. Naturtræning er velegnet til og kan målrettes til mennesker, der er sårbare, fx stressramte, mennesker med angst, smertepatienter eller mennesker med langvarige fysiske sygdomme inde på livet. 
 
Det er centralt, at træningen foregår ude i naturen, idet en lang række forskningsresultater viser, hvor stor betydning naturen har for menneskets fysiske og psykiske velbefindende. Specielt sårbare grupper og træningsuvante har stor gavn af at skifte et motionscenter ud med skoven eller stranden. Derfor arbejder vi på uddannelsen med, hvordan naturen bedst anvendes som en træningsarena. 
 
Vi har stor fokus på, at du som kursist bliver klædt på til at tilpasse træningen til deltagernes behov og niveau, så alle kan være med – også hvis nogle deltagere lige har afsluttet genoptræning eller aldrig har trænet før. 
 
På uddannelsen tager vi afsæt i seks træningsparametre, som alle styrker muskler, balance og kondition, men vi arbejder også med begreber som mod og åndedræt samt leg og relationer. Der vil både være individuelle og fælles øvelser, og du vil få sved på panden og masser af frisk luft.

Forventer du at anvende  naturtræningsuddannelsen i frivilligt regi tilknyttet seniorer i foreninger mm., og er dermed indforstået med efterfølgende at blive kontaktet herom af Hold Hjernen Frisk er naturtræningsuddannelsen gratis. Det samme gælder for bibliotekarer.

Linn Trentel Busch

Uddannelsen afholdes på flg. dage: 
Lørdag den 29. maj kl. 9.00-17.00 
Torsdag den 3. juni kl. 17.00-21.00 
Torsdag den 10. juni kl. 17.00-21.00 
 
Der er et No-show-gebyr, hvis man er tilmeldt, men udebliver fra en eller flere af uddannelsens 3 moduler, sendes en faktura på 500 kr. i ”No-show-gebyr”

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer