Rundt om Knudsø

Hvornår
30. okt 2021 kl. 10:00 til 13:30
Hvor
P-plads Sønder Ege Strand, Sønder Egevej 2, 8680 Ry, Danmark
Hvem
Udøvere
Trænere

Nummer
2021 09 95 4503

Rundt om Knudsø

Knudsø ligger lige nord for Ry, og denne tur på ca. 9,5 km bringer os hele vejen rundt om søen.   
 
Udgangspunktet er P-pladsen ved Sønder Ege Strand.

Vi går vestpå, idet vi følger Søkildevej og Silkeborgvej gennem Ry. Lige fra start har vi et flot udsyn over søen. Ved søens vestlige ende møder vi Lyngvej, og snart kommer vi til en stejl trappe, som giver os et forvarsel om hvad der venter os de næste par kilometer: En smal, smal trampesti, der bugter og slynger sig gennem det kuperede terræn, bl.a. hen over højdedraget Maskenkol. Op og ned. Op og ned. Flere steder er stien ganske udfordrende. Belønningen får vi, når vi når frem til søbredden i det nordvestlige hjørne af søen, hvorfra vi har udsigt over næsten hele søen.  
  
Efter en pause, hvor vi spiser vores medbragte mad, fortsætter vi ad grusvejen til landsbyen Tørring, hvorfra vi følger landevejen til Tulstrup. Ved kirken drejer vi skarpt til højre, og resten af turen følger vi en sti gennem skoven, med søen på vores højre side. På vejen tilbage til startstedet passerer vi Knudhule Badehotel. 
 
Fakta: Underlaget er smalle natur- og skovstier samt grusveje. Ca. en tredjedel af turen går vi på asfalt, hvor vi følger de afmærkede cykelstier. 

Tips: Medbring vand, evt. kaffe og snacks til pauserne undervejs. Gå evt. i lange benklæder, så du ikke får flåter med hjem. For de friske er det muligt at bade i søen efter gåturen :-)

Start og slut: P-plads nær Sønder Ege Strand, Sønder Ege 2 (ikke p-plads ved hundeskov)

Roald Kramer

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer