Hold Hjernen Frisk - temadag

Hvornår
26. okt 2021 kl. 11:00 til 15:00
Hvor
Helle Hallen, Vrenderupvej 40C, 6818 Årre, Danmark

Nummer
2021 11 95 8800

Dagen er for alle senior 50+, foreningsfolk som ønsker inspiration på seniorområdet og andre interesserede.

Vi har sammensat et spændende program med bl.a. et foredrag af Henning Kirk. Henning er aldringsforsker, læge dr.med., tidligere leder af Gerontologisk Institut, nu selvstændig seniorkonsulent, forfatter og foredragsholder.

Foredraget vil handle om, at holde hjernen frisk. De sidste 30-40 års forskning har vendt op og ned på vores viden om hjernen, især om hjernens “livskarriere”. Hjernen kan betragtes som et livslangt byggeprojekt. Når vi lærer nyt, når vi bevæger os, dannes nye hjerneceller og eksisterende netværk af celler bliver mere robuste. Når vi er fysisk aktive, styrkes blodtilførslen og stresskontrollen. Hvis vi også udfordres kognitivt, mindskes risikoen for demenssygdom.

Du får lov til at prøve to af de tre temaer på egen krop. Ved tilmeldingen vælger du hvilke du vil deltage i.

Læs mere om de tre temaer her:

SMART-training: SMART Training er træning af hjernen via fysiske øvelser. Lær at udfordre og stimulere dine deltageres hukommelse og koncentration samtidig med at de træner koordination, balance og motorik. Hjernens centrale proces består i hele tiden at registrere sansning, foretage tænkning og gennemføre handling ud fra relationen mellem hjerne, krop og omverdenen. Denne proces repeteres og genbruges i træningens øvelser. Øvelserne udfordrer og stimulerer udøverens motoriske, sensoriske og logiske formåen. Deltag og se om det er noget du kunne tænke dig at udbyde i din forening.

SANS: Dans med en sang og hold hjernen i gang handler om at bevæge sig og synge til musik – gerne på samme tid. Når kroppen arbejder til musikkens rytmer med sang involveret, stimuleres hjernen maksimalt. SANS gi’r således sved på såvel pande som hjerne. Det er ikke vigtigt at være god til at synge eller danse for at gå til SANS. Men langt vigtigere at have lyst til at arbejde med disse genrer. Det er nemlig gennem træning og tilpas udfordring, at hjernens netværksdannelse stimuleres bedst. SANS praktiseres på hold, men på Corona-venlig vis uden berøring og med afstand. Deltagelse kan ske såvel for enlige og som par.

Naturtræning: Denne workshop giver dig et godt indblik i hvor dejligt det er at bevæge sig i naturen, være ude i den friske luft og høre fuglefløjt. Hør hvordan din forening kan få et nyt holdtilbud, som rummer naturens sundhedsfremmende egenskaber kombineret med motion og foreningslivets fællesskab. Det er let at komme i gang, fordi træningen bruger omkringliggende skov- og naturområder i jeres lokalområde, og kræver derfor ikke halfaciliteter eller diverse redskaber. Din forening får et åbent og hensyntagende holdtilbud, som er særligt velegnet til at invitere nye målgrupper og foreningsuvante ind i idrætsforeningen.

Kl. 11.00: Velkomst og sang

Kl. 11.15: Foredrag v/ Henning Kirk 

Kl. 12.30: Frokost (sandwich)

Kl. 13.15: Workshop 1: SMART training, Naturtræning og SANS

Kl. 14.00: Workshop 2: SMART training, Naturtræning og SANS

Kl. 14.45: Tak for i dag - Evaluering/ Kaffe & kage

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer