Skab et trygt fritidsliv for børn og unge og håndter situationer, hvor grænser overskrides

Hvornår
3. maj 2021 kl. 18:30 til 20:30
Hvor
Sydpolen, Parkvej 109, 4700 Næstved, Danmark

Nummer
2021 23 99 8020

Temamødet er en del af Fritidsudvalgets gratis temamøder i Næstved Kommune og målrettet foreninger og frivillige i Næstved Kommune.

Til dette temamøde vil du få viden om, hvordan man som forening kan arbejde med at forebygge grænseoverskridende adfærd, hvordan man kan opdage tegn på fx overgreb, og endelig hvordan man skal handle, hvis man 
 
får mistanke om, at et barn eller en ung har været udsat for overgreb.

På temamødet vil vi få en introduktion til det ”Næstved Kommunens beredskab mod overgreb”, og der blive sat et særligt fokus på:

  • Hvordan I som forening kan være med til at forebygge overgreb mod børn og unge.
  • Hvordan I skal handle, hvis I får mistanke eller viden om, at et barn eller en ung i foreningen udsættes for overgreb
  • Hvordan Næstved Kommune kan understøtte jeres arbejde.

Med afsæt i konkrete cases vil der blive lagt op til drøftelse af forskellige situationer og dilemmaer. Bliv inspireret allerede nu på: Når grænser brydes – når grænsen brydes (graenser-brydes.dk) 

En samværspolitik kan være et af redskaberne til at forebygge grænseoverskridende adfærd når vi mødes fysisk eller online i foreningen. På temamødet vil du blive introduceret til en guide for, hvordan foreningen i fællesskab kan udarbejde en samværspolitik. Desuden vil Ole Hansen sørge for I bliver klædt på til at kommunikere de retningslinjer I beslutter i foreningen. 

Oplægsholdere: Lars-Bo Hansen, Center for Børn og Unge i Næstved Kommune og Ole Hansen, som blandt andet er formand for Næstved Idræts Union og medlem af Fritidsudvalget i Næstved.  

Temamødet afholdes på Zoom eller fysisk på Sydbyskolen, hvis det kan lade sig gøre efter gældende corona restriktioner og med live-streaming, for dem der evt. ikke kan møde op fysisk.

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer