DGI Naturtræningsuddannelse

Hvornår
13. aug kl. 09:00 - 22. aug 2022 kl. 20:30
Hvor
Viborg Vandrehjem, Vinkelvej 36, 8800 Viborg, Danmark
Hvem
Trænere

Nummer
2022 06 00 3400

Skab nye muligheder for din forening med DGI Naturtræning. 
Det er godt for krop og sjæl at opholde sig i naturen. Samtidig er naturen et godt sted at invitere nye målgrupper ind i foreningslivet og lave træning, hvor alle kan være med. 
 
Hvem er uddannelsen for? 
DGI Naturtræning er en uddannelse for dig, der er instruktør i en forening, hvor I ønsker holdtræning med fællesskab og bevægelse i og med naturen. Du er dog også meget velkommen, hvis du arbejder i det kommunale eller ved private udbydere. 
 
Med uddannelsen får du: 

  • Inspiration til udendørstræning, hvor vi bruger naturen til at stimulere puls, balance, kraft, sanser, relationsdannelse og leg.
  • Redskaber til at afvikle naturtræning, så alle kan være med, og hvor øvelserne tilpasses deltagerens niveau, behov og kunnen.
  • Viden om naturens betydning for vores sundhed og velbefindende.
  • Viden om udvalgte målgrupper; mennesker med stress, angst og depression, mennesker med smerter og mennesker med langvarig, fysisk sygdom.
  • Råd og vejledning til at starte Naturtræning op i din forening.

Hvad er DGI Naturtræning? 
DGI Naturtræning er tænkt som et åbent holdtilbud for voksne og seniorer, der har lyst til at bevæge sig i naturen. 
Det er centralt, at træningen foregår ude i naturen, idet en lang række forskningsresultater viser, hvor stor betydning naturen har for menneskets fysiske og psykiske velbefindende. Derfor arbejder vi på uddannelsen med, hvordan naturen bedst anvendes som en træningsarena.
 
Vi har stort fokus på, at du som kursist bliver klædt på til at tilpasse træningen til deltagernes behov og niveau, så alle kan være med.

På uddannelsen tager vi afsæt i seks træningsparametre, som alle styrker muskler, balance og kondition. Vi arbejder også med begreber som mod og åndedræt samt leg og relationer. Der vil både være individuelle og fælles øvelser, og du vil få sved på panden og masser af frisk luft.

Naturtræning er velegnet til og kan eventult målrettes til mennesker, der er sårbare. Fx stressramte, mennesker med angst, smertepatienter eller mennesker med langvarige fysiske sygdomme inde på livet.

Der er mulighed for støtte fra projekt Hold Hjernen Frisk  
Forventer du at anvende naturtræningsuddannelsen i frivilligt regi tilknyttet seniorer i foreninger mm., og er du dermed indforstået med efterfølgende at blive kontaktet herom af Hold Hjernen Frisk, så er naturtræningsuddannelsen gratis. Det samme gælder for bibliotekarer.

Sådan gør du: Kryds af i feltet ”Jeg ønsker at anvende kurset i frivilligt regi tilknyttet seniorer i foreninger mm. og er dermed indforstået med efterfølgende at blive kontaktet af Hold Hjernen Frisk”. Det er et krav, at du deltager i hele uddannelsen for at være med gratis. Ved udeblivelse vil du blive opkrævet kr. 500,- 

Du kan læse mere om naturtræning her 
  
 

Linn Trentel Busch

Uddannelsen afholdes på følgende dage: 
Lørdag den 13. august kl. 9.00-17.00 
Mandag den 15. august kl. 16.30-20.30 
Mandag den 22. august kl. 16.30-20.30 
 

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer