Træneruddannelse 2 - Pistol | Allingåbro

Hvornår
12. nov 2022 kl. 09:00 til 16:00
Hvor
Allingåbro Skytteforening - indendørs bane, Industriparken 22, 8961 Allingåbro, Danmark
Hvem
Trænere, 18 - 99 år, letøvede, øvede

Nummer
2022 09 74 3004

Drømmer du om, at udvikle dine trænerkompetencer og blive endnu bedre til at træne pistolskytter? Så er Træner 2 lige noget for dig.

På Træner 2 lærer du at planlægge og gennemføre træning af pistolskytter i præcisions- og hurtigskydning udendørs. Du får redskaber til at stå for varieret holdtræning over en hel sæson og lærer om konkurrenceforberedelse og stævner. Vi bygger videre på skydeteknik og træning af skytter i opbygningen af skydestilling, sigte, aftræk, vejrtrækning, samt pistolens bevægelse fra løft til skudafgivelse.

Som træner er du med til, at udvikle skytter, der gerne vil lidt mere med deres skydning og give dem nogle gode oplevelser på banen, hvilket er med til at fastholde dem i foreningen.

1. kursusdag: 12. november kl. 9-16 
2. kursusdag: 26. novmber kl. 9-16 
 

Der vil være fuld forplejning under hele kurset

Underviser: Peter Søgaard

 

Praktiske oplysninger

  • Målgruppe: Trænere, der har taget Træner 1 og vil arbejde mere med trænerrollen.
  • Forberedelse: Der vil blive udsendt forberedelsesopgaver forud for uddannelsens start.
  • Medbring: Pistol, skydeudstyr og tøj til bevægelse. Bøgerne: "Pistolskydning – Vejen til midten" og "Skydesportens Aldersrelaterede Træningskoncept"

Kurset er gratis for DGI Østjyllands skytter.

 
OBS, vi forbeholder os ret til at aflyse kurset med kort varsel, såfremt det er nødvendigt pga. for få tilmeldinger eller andre akut opståede udfordringer.

 

Træner 2 er opdelt i 4 moduler og dækker i alt 14 timer, fordelt således:

  • Modul 1: Holdtræning, trænerroller, træningsplanlægning, årskalender.
  • Modul 2: Præcisionsskydning, skydestilling håndled, indre stilling, rekyloptagelse, pistolens bevægelse fra løft til skudafgivelse
  • Modul 3: Hurtigskydning, stillingsindtagelse, sigte, aftræk, vejrtrækning, pistolens bevægelse fra løft til skudafgivelse, silhuetskydning, duelskydning
  • Modul 4: Konkurrenceskydning, forberedelse, vejrforhold, udstyr

 

De 4 moduler afvikles over 2 kursusdage. 
Uddannelsen bygger videre på teknikker og viden opnået via Træner 1 og veksler mellem teori, diskussion og øvelser samt tørtræningsøvelser.

 

Formål: 
Formålet med træner 2 uddannelsen er at give kursisterne viden og værktøjer til at planlægge og gennemføre træning af pistolskytter i præcisions- og hurtigskydning udendørs, at stå for en varieret holdtræning over en hel sæson, ligesom kursisten vil få viden om konkurrenceforberedelse og stævner.

 

Målgruppe
Trænere for pistolskytter, der har gennemgået Træner 1 uddannelsen, og som vil arbejde med holdtræning af pistolskytter.

Peter Søgaard

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer