Igang i naturen - værtsuddannelse

Hvornår
24. maj 2022 kl. 16:30 til 20:30
Hvor
Boserupgård Naturcenter, Boserupvej 84, 4000 Roskilde, Danmark
Hvem
Trænere, begynder, letøvede, øvede
Ledere

Nummer
2022 17 95 3000

Kom med til en spændende aften, hvor du vil blive klædt på til det gode værtskab og opstart af dit ”I gang i naturen” fællesskab. 

Du vil få vejledning til hvordan du kan planlægge en god gåtur, sætte naturen i spil undervejs og vi kommer til at gennemgå konkrete aktiviteter der får pulsen op, giver smil på løben og ro sindet, med det sociale i centrum. 
Du vil også få viden og indsigt i hvordan I tager godt i mod og håndterer mennesker med demens i jeres fællesskab. 
  
Dygtige instruktørkræfter og demensven-ambassadør står klar til at tage godt i mod dig i skønne naturomgivelser ved Boserupgård Naturcenter. 
 
Deltagelse er gratis, men der er begrænsede pladser.  

Mere om ”I gang i naturen – sammen om livet” 
"I gang i naturen – sammen om livet" er ambitionen om at skabe gåfællesskaber, hvor der er plads til at træne sanser og kognition med det sociale samvær i højsædet. Det er gåfællesskaber for alle, der har lyst til at holde sig fysisk og mentalt friske i naturen. Også for mennesker med demens.  
Initiativet udspringer af et tæt samarbejde mellem DGI og Alzheimerforeningen med målet om at skabe et mere demensvenligt samfund igennem øget viden og forståelse for demens. Vi inddrager fx elementer fra DGI Naturtræning, Hold Hjernen Frisk, gode erfaringer fra Bevæg dig for livet Løb & Gang og DGI's arbejde med ABC for mental sundhed.

Hvem kan starte et ”I gang i naturen” fællesskab op?  
Alle der har lyst til at være aktive i naturen sammen med andre kan starte et ”I gang i naturen” fællesskab. Det kan være frivillige privatpersoner, idrætsforeninger, kommuner, aktivitetscentre mv.  
 
Obs. Er I allerede et gåfællesskab? Så er du også velkommen til at deltage i aftenen alligevel og koble inspirationen fra "I gang i naturen" til jeres nuværende aktiviteter.    
 
 
Ved opstart af et ”I gang i naturen” fællesskab vil I få en opstartspakke med "I gang i naturen" guide, aktivitetskort og en værtsjakke.    

16.30: Velkommen. 
16.45: Tips og tricks til den gode gåtur og det gode værtsskab. 
17.50: Demensworkshop og aftensmad. 
18.45: Aktiviteter i naturen - inspirationsoplæg og øvelser i praksis. 
19.55: Planlægning af hvordan "I gang i naturen" sættes i spil i jeres fællesskab. 
20.25: Tak for idag.  
 

Henrik Mikkelsen, Bente Riis

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer