Igang i naturen - værtsuddannelse

Hvornår
1. jun 2023 kl. 16:30 til 20:30
Hvor
Sevel Hallen, Halallé 8, 7830 Vinderup, Danmark
Hvem
Trænere, begynder, letøvede, øvede
Ledere

Nummer
2023 05 95 7007

Kom med til en spændende aften, hvor du vil blive klædt på til at være vært for et demensvenligt gåfællesskab med naturaktiviteter.

Vi tilbyder en fire timers værtsuddannelse, hvor du vil få viden om demens, tips til tilrettelæggelse af den gode gåtur samt inspiration til inddragelse af naturens mange elementer i en bred vifte af naturaktiviteter, der har det sociale samvær i centrum. Nogle aktiviteter vil have fokus på at få pulsen op, og at der kommer smil på læben, andre med fokus på at skabe ro i sindet.    

Dygtige instruktørkræfter står klar til at tage godt i mod dig i skønne omgivelser i Sevel, hvor vi mødes ved Sevel Hallen.

Deltagelse er gratis, men der er begrænsede pladser. 

Obs. det er en forventning at du efterfølgende har intentionen om at være vært/medvært for et demensvenligt gåfællesskab.

Hvem kan starte et gåfællesskab op med naturaktiviteter?  
Alle der har lyst til at være aktive i naturen sammen med andre kan starte op som værter for et gåfællesskab med naturaktiviteter. Det kan være frivillige privatpersoner, idrætsforeninger, kommuner, aktivitetscentre mv.  
Er du allerede vært for et gåfællesskab eller foreningshold, som godt kunne tænke sig at inkluderer mennesker med demens og inddrage naturaktiviteter på gåturen, er det ligeledes en mulighed for dig. 
 
I vil i forbindelse med værtsuddannelsen få en opstartspakke med en værtsguide, aktivitetskort og værtsjakke.

Mere om I gang i naturen  
I gang i naturen  er ambitionen om at skabe Demensvenlige gåfællesskaber, hvor der er plads til at sætte sanserne i spil igennem forskellige naturaktiviteter med det sociale samvær i højsædet. Det er gåfællesskaber for alle, der har lyst til at holde sig fysisk og mentalt friske i naturen samtidig med, at du gør en forskel for mennesker med demens og deres pårørende.  
 
Initiativet udspringer af et tæt samarbejde mellem DGI og Alzheimerforeningen med målet om at skabe et mere demensvenligt samfund igennem øget viden og forståelse for demens. Vi inddrager elementer fra den Demensvenlige idrætsforening, DGI Naturtræning, erfaringer fra Hold Hjernes Frisk og Bevæg dig for livet Gang ift. uddannelse af gåværter/etablering af gåfællesskaber.
 
 
I gang i naturen er en del af initiativet Demensvenlige gåfællesskaber som du kan læse mere om her

16.30: Velkommen. 
16.45: Gåturen og det gode værtskab 
18.00: Aftensmad og Demensworkshop 
19.00: Naturtræningsaktiviteter – oplæg og øvelser i praksis 
20.00: Opsamling og uddeling af opstartspakke 
20.25: Tak for i dag

Henrik Mikkelsen

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer