4 øvelser til vægtløs træning

Inspiration og gode råd hentet direkte fra trænere i foreningslivet. Vidensdeling på tværs af idrætter.

Her finder du tips til at træne det, som instruktør Anthon Khorami, kalder vægtløs træning. Han er gymnastikinstruktør på DGI Hammerum Rep-hold og tidligere gymnast på DGI Verdensholdet. 

Denne artikel er nummer fire i serien med trænertips. Se også 8 tips til sæsonstarten7 tips til den gode opvarmning og 5 tips til at træne balancen. 

1. Øvelse:

Vægtløs træning er et mindset og den følelse, du får, når du laver visse øvelser. Mindsettet går ud på at fokusere på øvelsen. Flere repetitioner og mindre perfektion.

Effekt: 

Ved at fokusere på kvantitet frem for kvalitet opnår udøveren en bedre følelse med bevægelsen. Træningen er inkluderende, for der findes ikke rigtigt eller forkert.

2. Øvelse:

Vend hovedet nedad! Håndstand er en fantastisk øvelse, fordi den træner balance, styrke i skuldre og hele din core. Det er fjollet og samtidig en krævende øvelse.

Effekt:

Du kan skalere øvelsen, så alle kan være med. Øvelse betaler sig, for du kan tydeligt se den enkeltes udvikling. 

3. Øvelse:

Kravl. Når I kommer ned på gulvet og kravler og tumler kommer I tilbage til en basisbevægelse, mange har glemt. Udforsk, leg og brug hele kroppen. Med børn kan du sætte en dyre-fortælling på legen. Med voksne kan du lave forhindringer, som de skal over, under eller igennem.

Effekt:

Det bliver automatisk sjovt, når I er nede på alle fire. Humor og leg er i centrum og der er ikke et facit for, hvordan I gør.

4. Øvelse:

Se hinanden i øjnene. Ikke kun instruktør og udøver, men også udøverne imellem. Efter corona kan vi også røre ved hinanden. Vi skal connecte med hinanden, så vi træner mere end bare kroppen.

Effekt:

Det skaber relationer og fællesskab på holdet, som giver lyst til at bidrage og fortsætte på holdet. 

Download 4 øvelser til vægtløs træning i printvenlig version

Let som en fjer

TEAM-VÆGTLØS består af nogle af de dygtigste bevægelses entusiaster og undervisere fra hele Danmark, som er klar til at skabe kvalitetstræning for alle.

Se, hvor du kan deltage i vægtløs træning og læs mere om træningsformen lige her.