7 tips til den gode opvarmning

Inspiration og gode råd hentet direkte fra trænere i foreningslivet. Vidensdeling på tværs af idrætter.

Her finder du tips til den gode opvarmning. De gode råd kommer fra Thomas Gynther Sørensen, som er gymnastikinstruktør på flere børnehold i Svogerslev GF.

Denne artikel er nummer to i serien med trænertips. Den første artikel med 8 tips til sæsonstarten finder du her

1. Vær med på beatet

Prøv at udfordre dig selv og bryd de normale rammer i stedet for altid at falde tilbage på, hvad du plejer at gøre. Lav for eksempel en aftale med dig selv om, at du skal finde på mindst ét nyt element til hver opvarmning. Så undgår du at gå i stå.

2. Twist det traditionelle

Giv de traditionelle opvarmningsøvelser et twist ved at tilføje nye elementer. Sæt et nyt tema på eller lav nogle nye stationer, så traditionel opvarmning som cirkeltræning eller stafet får et nyt twist.

3. Udfordr balancen

Lav traditionelle opvarmningsøvelser, men denne gang på ét ben eller med lukkede øjne for at styrke balancen. Du kan også udfordre balancen ved at lave fem rotationer inden en øvelse, et kast eller et spark eller ved at løbe på streger, sjippetove eller bomme.

4. Lav en brætspils-stafet

En sjov opvarmningsøvelse er at kombinere stafetløb med brætspil. Hver mand laver et træk i brætspillet, inden vedkommende løber og giver stafetten videre til næste mand. Du kan for eksempel spille 4 på stribe, lynskak eller Vildkatten.

5. Øvelser i børnehøjde

Find på sjove og aldersrelaterede navne til traditionelle øvelser og bevægelser. Du kan hente inspiration i tegnefilmsfigurer, film, mad og meget andet. En øvelse, hvor udøveren skal spænde i maven, kunne for eksempel hedde Six Pack, Grill eller Ninjago.

6. Intens cirkeltræning

Lav cirkeltræningsstationer rundt på sidelinjen med forskellige simple øvelser. Lav tre af posterne ved hvert mål om til en hockey- eller fodboldkamp. Sæt musik på til ét minuts arbejde og 20 sekunders skift. Efter hvert minut roterer man, så man spiller målmand, forsvar og angreb, inden man fortsætter cirkeltræningen.

7. Vær fjollede

Målet med opvarmningen er, at alle skal have det sjovt. Find på øvelser, som ingen er vant til, men som alle skal igennem. Så kan alle grine af at se fjollede ud sammen. Er forældrene til børnene med på dit hold, kan de også være med. Alle kan dreje ti gange rundt om sig selv, og det ser sjovt ud, uanset om du er ti år eller 60.

Download de syv tips som plakat i en printvenlig version.