Årets Træner 2020 forkæler: ”Vildt fedt, at gøre noget ekstraordinært for medlemmerne”

Alle i foreningen Fightworld nyder godt af splinternyt træningsudstyr, efter træner Zeshan Yusaf blev kåret af DGI som Årets træner.

I Fightworld skaber Zeshan Yusaf et sundt fællesskab med plads til alle. Han får folk til at vokse, så de træffer bedre og sundere beslutninger for dem selv. Foto: Jens Astrup

Vi spoler tiden tilbage til en oktoberdag i 2020.

En overvældet træner med adrenalinen kørende i blodet står midt på træningsgulvet en tilfældig fredag eftermiddag. Her modtager han nyheden om, at han er kåret til DGI Årets træner 2020. Blomster og et diplom fylder i favnen, mens en flok træningsklædte unge ser stolt og glædesfyldt på deres træner, Zeshan Yusaf.

Indstil din favoritkandidat

Har du en træner i din forening, der har gjort noget ekstraordinært og fortjener prisen som Årets Træner/Trænerteam 2021?

Indstil vedkommende her

”Først og fremmest er jeg utrolig taknemmelig og stolt over, at jeg fik den titel. Samtidig har præmien betydet, at vi har skabt bedre betingelser og udviklingsmuligheder for medlemmerne. I sidste ende har vi en bedre klub i dag,” siger Zeshan Yusaf.

Klubbens værdier bygger på fællesskab og sammenhold, derfor skal hvert medlem kunne mærke på egen krop, at præmien er kommet det til gode

Zeshan Yusaf, træner i foreningen Fightworld og Årets træner i DGI 2020

Med titlen Årets træner i DGI fulgte en check på 50.000 kroner, som Zeshan Yusaf fik overrakt på DGI’s årsmøde i Svendborg 14. november 2020. Her fik træneren stående bifald fra de over 300 årsmødedeltagere og blev hyldet for sin indsats med at få det bedste frem i medlemmerne uanset baggrund og psykiske udfordringer både i og uden for bokseringen.

Fra slidt til nyt

De 50.000 kroner valgte Zeshan Yusaf at bruge på nyt, kampklart træningsudstyr til kampidrætsforeningens lokaler i Valby. Konkret har 12 sandsække, 15 mavebælter, 12 sparkepuder og boksehandsker fundet plads i foreningen. Det klæder den.

Slag og spark gennem ti år havde tæret på det gamle udstyr, der mildest talt ikke var i god forfatning.

”Før røg der sand ud af sparkepuderne, når der blev sparket på dem, og der var fugt i sandsækkene. Vi skulle tænke på at være lidt forsigtige til træning, men havde ikke økonomi til nyt udstyr. Derfor var det superfedt at modtage de her penge. Nu kan man bare give den gas til træning,” fortæller Zeshan Yusaf.

I fællesskabets ånd

Det har været vigtigt, at præmiepengene, der fulgte med den flotte titel, er blevet brugt på noget, som kommer alle hold i klubben til gavn, fortæller Zeshan Yusaf.

”Klubbens værdier bygger på fællesskab og sammenhold, derfor skal hvert medlem kunne mærke på egen krop, at præmien er kommet det til gode. Efter vi har fået det nye udstyr, er der kommet tonsvis af positiv feedback – det har skabt en kæmpe glæde hos både børn og voksne,” siger han.

Ekstrafedt at komme tilbage

Coronanedlukningen holdt pligtskyldigt medlemmerne væk fra Fightworlds træningslokaler i flere måneder. Men den holdt ikke håndværkerne fra at gå i krig. Nye skinner, kroge og fjedre pryder loftet, hvor de det nye udstyr hænger fra.

”Skal jeg vende coronaen til noget positivt, brugte vi tiden og pengene på at give medlemmerne noget fedt at komme tilbage til. Det var fedt at kunne gøre,” siger Zeshan Yusaf.