Slip dit indre legebarn løs og hop!

Udspil tester jumping fitness, hvor hop og højt tempo får sveden frem

Høj musik og farvet lysshow. Det er, hvad jeg møder ind til onsdag formiddag i DGI Huset Herning til jumping fitness. Stemningen er ikke til at tage fejl af – der skal fuld smæk på de næste 45 minutter!

Jumping fitness er en træningsform, hvor hver deltager har sin egen lille trampolin med et stativ på, som man kan holde fast i, og så skal man ellers bare hoppe derudaf på forskellige måder.

Jeg har tilmeldt mig et introhold, hvor der er to instruktører på, som gennemgår og forklarer øvelserne, så alle kan være med. Øvelserne er simple – vi bliver introduceret til 2-3 øvelser, og så kører vi dem på skift i løbet af et musiknummer. Efter første nummer kan jeg allerede mærke sveden pible frem.

Hop som om du er sur

Øvelserne består af variationer af hop, hvor vi både hopper fra side til side, på ét ben og med begge, og med og uden arme. Det gælder ikke om at hoppe højt, tværtimod; som en af instruktørerne forklarer, handler det om at hoppe, som om man var sur, hvor man hopper ned i trampolinen.

Indimellem skal vi også stå i balance, hvilket er tænkt som en pause mellem hoppene, men som faktisk kan være ret udfordrende, når man står på en trampolin og lige har hoppet i højt tempo.

Til nogle af musiknumrene lægger instruktørerne op til, at vi synger med eller råber med på et »hey« – personligt har jeg nok at gøre med at lave øvelsen rigtigt og få vejret samtidig.

Dog er det nemt at tilpasse træningen til den form, man er i, da man selv kan vælge, hvor meget man hopper til i trampolinen. Selvom jumping fitness er hårdt, er det faktisk en skånsom træningsform, hvor folk med eksempelvis knæ- og rygproblemer godt kan være med.

Tis af!

Da jeg ringede for at tilmelde mig holdet, fik jeg en servicemeddelelse om, at det som kvinde kan være en god idé først og fremmest at tage en god sports-bh på – og eventuelt et lille trusseindlæg, særligt hvis man har født. Selvom jeg har ikke har født, kan jeg i løbet af timen godt forstå, hvad rådet kommer af.

Inden timen går i gang, minder instruktørerne os også lige om at få tisset af. Dog vil jeg næsten sige, at det, man ikke får tisset ud, sveder man blot ud i stedet. Personligt gik der i hvert fald ikke længe, før jeg var godt svedt til, og det varede ved, til træningen var slut.

Jumping fitness er en sjov, god og effektiv træningsform, hvor alle kan være med, uanset alder – børn synes, det er sjovt, og voksne bliver som børn igen, når de bliver sat til at hoppe i trampolin i tre kvarter.