Sommerskoler hitter

For mere end 18.000 børn og unge står sommerferien ikke kun på solbadning og dovnerier. De skal nemlig på sommerskole eller sommerlejr.

DGI's fodboldskoler tiltrækker i år 10.583 børn og unge (arkivfoto) Foto: Nils Rosenvold

1008 timer. For nogen er det næsten for meget af det gode – for andre er det slet ikke nok.

Lige meget hvad, så er det lige præcis dét antal timer, dit barn tager hul på, så snart skolernes sommerferie tager sin begyndelse.

Og der er heldigvis masser af sjove ting at bruge tiden på.

I år samler DGI’s sommerskoler og -lejre 18.487 børn og unge rundt i hele landet med blandt andet fjerbolde, springtrampoliner og svømning i det åbne hav.

Nye oplevelser med yndlingsidrætten

I år har både fodbold og badminton lanceret sommerskoler kun for piger. Og for første gang kan sønderjyderne nu komme på parkourskole.

"Deltagerne nyder at holde sommerferie med deres yndlingsidræt. Det giver børn og unge utroligt meget, at de oplever nye og anderledes fællesskaber gennem leg og fysisk aktivitet," siger Annette Vilhelmsen, der er medlem af DGI's hovedbestyrelse og politisk ansvarlig for DGI Børn & Unge.  

I Tilst lancerer de i år ketsjersportens svar på triatlon – kaldet racketlon. Her skal deltagerne gennem leg, træning og kampe dyste i en blanding af squash, bordtennis, badminton og tennis.

Kom i lære som livredder

Der er noget for enhver smag og interesse på de i alt 472 sommerskoler og -lejre.

I Oksbøl holder de Jiu-jitsu junior sommerlejr og langs kysterne afholdes de populære Ocean Rescue Camps, hvor deltagerne lærer en række af de færdigheder, som en ægte kystlivredder behersker.

"Det er flot, at så mange voksne og unge vil bruge deres sommerferie på at skabe en god oplevelse for deltagerne på sommerskolerne," siger Annette Vilhelmsen.

Alene fodboldskolerne har i år tiltrukket 10.583 børn og unge på de i alt 182 fodboldskoler fordelt over hele landet.