Sunde mellemmåltider til hygge og sult

Mellemmåltidernes rolle er at komme sulten i forkøbet, fordi du spiser sundt, allerede før sulten tager magten fra dig.

Med sunde mellemmåltider vil du ofte opleve at få mere energi i løbet af dagen. Her er det rød dip og grøntsager. Find opskriften under artiklen.

Mellemmåltider gør, at du vil få en god mæthedsfornemmelse, og du kan bedre styre din lækkersult. Mellemmåltider kan være groft brød, lidt magert pålæg eller fisk, frugt og meget gerne altid grøntsager.

Vælger du knækbrød, skal du være opmærksom på, at det ikke vejer og mætter så meget. Pas på at du ikke kommer for meget pålæg på. Varier typen af frugt og anret det gerne i mundrette bidder på en tallerken. Så varer det længere og er lidt hyggeligere. Suppler gerne med grøntsager som gulerodsstave og blomkålsbuketter, der fylder uden at give mange kalorier.

Når du trænger til snacks, er det godt at tænke i kontraster. Lidt fede nødder, sprøde rugbrøds-croutoner, et par tern fetaost, fem brændte mandler osv. er godt sammen med de mange grøntsager.

Tænk i kontraster

Tænk i kontraster. Salt og sødt. Blødt og sprødt. Stærkt og mildt. Flere konsistenser og smage giver en større smagsoplevelse – og mæthedsfornemmelse. Der skal kræses lidt for at konkurrere med en rulle fede chokoladekiks eller en pose salte  chips.

Hvis du spiser to-tre passende mellemmåltider om dagen, vil du ikke øge vægten, når de indgår som supplement til hovedmåltiderne. Det er ofte det usunde, vi spiser mellem måltiderne, der giver for mange kalorier. Og for store portioner til hovedmåltiderne, fordi vi er alt for sultne. Her kan mellemmåltider hjælpe os med at holde igen.

Mellemmåltidernes rolle er at komme sulten i forkøbet, fordi du spiser sundt, allerede før sulten tager magten fra dig

Anne Ravn, klinisk diætist

I stedet for et lille måltid kan du også klargøre en pose gnavegrønt, som du kan have med i bilen, på kontoret eller hvor du færdes.

Hav gulerødder stående i vand i en boks i køleskabet, bræk blomkål i buketter og skær strimler af hvidkål og læg i en boks eller pose med lidt vand i, rens og skær peberfrugt. Har du købt stort ind af grøntsager, vasket, skåret og klargjort når du har bedst tid, er det lige til at lave et farverigt miks i en snæver vending.