Motiver alle på holdet med 4 typer ledelse

Brug spørgeskema til at få indblik i, hvad der motiverer den enkelte udøver.

Situationsbestemt ledelse handler om at tilpasse din trænerstil efter den enkelte udøver. Lyder det svært? Det er det faktisk ikke.

Det handler egentlig bare om at få idrætsudøvere til at præstere. Og det gør trænere bedst, hvis man kender den enkeltes motivation for at være tilstede til træningen. 

At få idrætsudøvere til at præstere forbinder vi normalt med trænere i elitesport. Men det er faktisk ligeså relevant for trænere eller instruktør for motionister eller i en idrætsforening.

Præstationer kommer nemlig i mange størrelser. For eksempel kan det for en utrænet være en præstation i sig selv alene at komme afsted til træning, og for andre kan det være en præstation at tabe sig.

At præstere er således ikke nødvendigvis et spørgsmål om at løfte mest, løbe hurtigst, være bedst eller vinde. Er du som træner bevidst om det, behøver du ikke fremvise en A-trænerlicens for at få udøvere på dit hold til at præstere. Det eneste, du skal kende er deres motivation for at møde op, og hvad du skal gøre for at få dem til at blive ved med at møde op.

Vibeke Kofoed benytter som løbetræner i Frederikssund en ledelsesstil, som hun har lært i Forsvaret, men som bruges verden over.

Teorien hedder Situationsbestemt ledelse og handler kort fortalt om at variere ledertypen efter en enkelte for at få folk til at præstere bedre. Nogle skal nurses, andre skal ledes hårdere og nogle foretrækker en træner, der træder i baggrunden og lader dem styre det selv.

For at finde ud af, hvad de enkelte løbere på Vibeke Kofoeds hold har brug for, giver hum dem et spørgeskema.

Brug det til at lære dine udøvere bedre at kende og læs mere om ledelsesteorien herunder.

1.png (2)

Download "spørgeskema til nye" i printvenlig version