Top 18: Mest søgte ord på dgi.dk i 2020

Hvilken idræt er den mest søgte på dgi.dk, og hvorfor er Holstebro et af de mest søgte ord? Vi har dykket ned i årets mest søgte ord på dgi.dk og prøver at finde ud af, hvad det fortæller os.

Vi havde heller ikke set den komme, men den er go' nok! Krocket er nummer tre på listen.

Mens 2020 går på hæld, gør vi status på året, der gik. Det gør vi her på dgi.dk med et tilbageblik på nogle af de mest populære artikler, øvelser, emner og søgeord i år.

Denne gang kigger vi nærmere på de 18 mest søgte ord på dgi.dk. Her finder vi både ord, der i den grad har sat deres præg på 2020, the usual suspects og et par store overraskelser. Læs med herunder.

1. Corona

Ikke overraskende finder vi på en suveræn 1. plads ordet Corona.

(Søge)Ord er overflødige. 2020 har stået i coronaens tegn. Gad vide, om vi en dag tænker tilbage på corona som en parentes i vores liv! Nu og her virker det ikke sådan. Lad os sammen håbe, at der er lys forude, så vi igen kan dyrke idræt sammen.

Læs mere om foreningsidræt og corona.

2. Yoga

Den højst overraskende 2. plads går til….. tadaaaa YOGA. Hvem havde set det?

Den rationelle forklaring er, at vi har været hjemsendt, og der har været masser af tid til hjemmetræning. En anden forklaring kan være, at man faktisk ikke sådan lige kan finde yoga i menuen på dgi.dk. Man skal vide, at det er der. Ellers er det umuligt at finde. Derfor bruger folk søgefeltet.

Yoga hører i dgi.dk-regi under Fitness, som for at øge forvirringen igen er inddelt i underkategorier. Under kategorien Body & Mind finder vi så endelig yoga. Og klikker du dig derind, ryger du fluks direkte ud af DGI-universet og videre ind på Bevæg dig for livet-universet.

Forvirret? Det kan vi egentlig godt forstå. Det er vi også nogle gange selv. Faktum er, at yoga er sagen. Men det vidste vi vel egentlig godt.

Læs mere om yoga.

3. Krocket

De færreste havde nok sat deres penge på krocket som den næstmest søgte idræt.

Øjner vi en tendens? Er krocket undervejs som ny nationalsport? Eller er det igen en konsekvens af hjemmesidens menu? I modsætning til yoga har krocket faktisk et punkt i menuen. Man skal bare klikke på ”Flere idrætter”, før den figurerer.

Læs mere om krocket.

4. Esport

Esport er i eksplosiv vækst og kan for medlemstal fremvise den procentvist største stigning blandt idrætterne i DGI. Det er derfor ikke overraskende, at esport ligger højt på listen.

Der var ellers delte meninger om esport, da det blev anerkendt som idræt af DGI i 2017. For hvori består idrætten? Men de fleste vil nok indrømme, at skepsissen er blevet gjort grundigt til skamme.

Ellers er det mangel på indsigt, for esport har gjort et flot indtog med over 200 esport-foreninger. Både rendyrkede esport-foreninger, men også i flergrenede foreninger.

Der er lanceret en træneruddannelse, og medlemmerne strømmer ud af værelserne og ind på hold, hvor de lærer om samarbejde, taktik og får kammerater. Rigtig mange esportsforeninger har ligeledes fokus på kost, sund livsstil og har indlagt fysisk træning som en del af træningen. Esport er kommet for at blive.

Læs mere om esport.

5. Foreningsservice

Foreningsservice

Foreningsservice er den portal, hvor administrationen i foreningen kan tilmelde bestyrelsen, instruktører eller trænere til kurser og uddannelser. Når der tilmeldes gennem Foreningsservice, opnås der samtidig eventuelle DGI-rabatter.

Foreningsservice skal findes under den del af dgi.dk, som hedder Foreningsledelse. Og er du i øvrigt i tvivl om noget som helst vedrørende drift af foreninger, er Foreningsledelse et skattekammer fyldt med gode råd, spændende case-historier, viden og værktøjer.

Læs mere om foreningsservice.

6. Fodbold

7. Kurser

8. Svømning

9. Badminton

10. Webinar

Vi springer let og elegant hen over the usual suspects - fodbold, kurser, svømning og badminton - og haster videre til webinarer, som har hittet stort i 2020. DGI har i 2020 afviklet hele 1.822 webinarer med i alt 13.061 deltagere. Til sammenligning var der i 2019 142 webinarer med 446 deltagere i alt.

Årsagen kender vi alle (corona - se længere oppe på siden), men selv om det har været mere af nød end af lyst, har webinarer været en øjenåbner. Corona med medført, at vi har skullet opfinde nye måder at få hjulene til at køre rundt, og webinarer er en fleksibel og nem måde at blive klogere på. Både for arrangører og deltagere.

Vi kommer til at se mere af det, også når corona slipper sit greb.

Se de kommende webinarer.

11. Margueritløbet

Margueritløb i Odense

Margueritløbet er en landsdækkende begivenhed, som finder sted i sensommeren. Over hele landet viser danske byer deres smukke margueritruter frem til løbere og gangere, og det handler ikke om at komme først, men om at være med og nyde naturen.

Også i 2020 fandt Margueritløbet sted, men i decimeret antal. Lad os håbe, at denne smukke tradition, ligesom mange andre idrætsbegivenheder, får lov at genopstå i sin fulde form i 2021.

Læs mere om Margueritløbet.

12. Skydning

Skytterne er et videbegærligt folkefærd. Sådan er det.

Læs mere om skydning.

13. Holstebro

Holstebro_Byløb2018

Hvis det forholder sig sådan, at vores brugere benytter dgi.dk til at finde ud, hvor Holstebro ligger, vil vi anbefale Google Maps eller Krak i stedet. Meget kan vi, men kort har de trods alt bedre styr på.

Dog forholder det sig nok sådan, at der er blevet søgt på det rasende populære Holstebro Byløb. En oplevelsestur gennem Holstebro by og natur med distancer på 4,2, 8,4, 21 eller 42 km.

Læs mere om Holstebro Byløb.

14. Job

DGI er en attraktiv arbejdsplads, tillader vi os at tolke. Mange har mistet deres job i år. Også i DGI har vi måttet spare og nedlægge arbejdspladser, men vi skal ikke klage. Det er langt værre for de, der rent faktisk står uden job.

Lad os vise samfundssind og hjælpe hinanden, ikke mindst dem, der har mistet deres arbejde og står i en svær situation.

Se aktuelle jobs i DGI.

15. Foreningspulje

DIF og DGI's foreningspulje har siden 2018 årligt støttet foreningsidrætten med cirka 44 mio. kr. Der er givet over 2.500 bevillinger til små såvel som store projekter i idrætsforeninger. Alt lige fra floorball-stave, padelbaner og tilskud til at ansætte en foreningsudvikler, er der søgt midler til.

Der kan gives bevillinger på op til 300.000 kroner. Og det har en del foreninger været interesseret i. Mange har benyttet nedlukningerne til at tage en tur op i helikopter, tænke store tanker, evaluere og lægge planer.

Med tilfredshed kan vi konstatere, at der er blevet søgt om og tildelt midler til idrætsforeninger i alle landets kommuner. Det er glædeligt at se, at der er bredt fokus på at udvikle vore idrætsforeninger. Hold øje med puljen i 2021 – corona eller ej.

Læs mere om foreningspuljen.

16. Gymnastik

17. Tennis

18. Fodboldskole