Træn mobilitet og samarbejde

5 sjove lege udfordrer mobiliteten og booster fællesskabet på tværs af holdet.

Her finder du tips til at træne mobilitet og samarbejde mellem holdkammerater. Tipsene kommer fra Tania Olsen, som er formand for Jægerspris Cykelartister. 

Denne artikel er en del af vores artikelserie, hvor trænere deler gode råd og øvelser med hinanden. Læs også 8 tips til sæsonstart7 tips til den gode opvarmning eller Sjov hjernegymnastik.

1. Gå i takt – mens I hænger sammen

Gå sammen i par. Stå tæt, som om jeres fødder er bundet sammen. Prøv at gå i takt rundt om en kegle. Er I trænede i øvelsen, kan I gå flere sammen, så I står tre eller fire på række og hænger sammen.
Øvelsen træner koordination og fornemmelse for holdkammeraters bevægelser.

2. Andegang

Sid på hug, gerne helt nede ved jorden. Og gå derfra i vraltende andegang. Det ser sjovt ud og træner mobilitet og smidighed.

3. Papirstafet

Tag et stykke køkkenrulle til hvert hold. Først skal holdene løbe med papiret på maven hen omkring en kegle og tilbage igen. Løb herefter med papiret på numsen, benene og ryggen, uden det falder af. Prøv også foran øjnene, hvor man løber med en makker.

4. Walk out eller ormen

Stå ret op og ned. Bøj så hovedet ned til fødderne og gå derfra på hænderne ud til planken. Derefter følger benene med hen til hænderne, så du går fremad som en kålorm.
Er der brug for udvikling, kan I gå baglæns eller lave øvelsen synkront med en makker, så I også skal koordinere med en anden og holde øje med tempoet.
Det er i øvrigt en god kontorøvelse til dig, der har brug for lidt bevægelse i løbet af arbejdsdagen.

5. Skøre udfordringer

Inddel i hold af fem. Holdet må tilsammen have fire ben og to arme på gulvet. Derefter skal de bevæge sig fra A-B. Så må de selv finde ud af, hvordan de fordeler arme og ben på gulvet. Tilpas antallet af arme og ben til antallet af deltagere og deres niveau.

Derfor skal I træne mobilitet og samarbejde, ifølge Tania Olsen

"Når vi varmer op, har jeg fokus på særligt to ting: Det skal være sjovt og vi skal træne bevægelighed i hele kroppen. Jo mere man mærker sig selv og jo bedre koordination og bevægelighed, jo bedre lærer man tricks på en unicykel. Ja, og generelt når man skal lære nyt indenfor enhver sportsgren. Jeg oplever, at jo bedre fornemmelse, man har for sin egen krop, jo mere tør man prøve nye ting af, og jo mere kan man lære.

Vi skal have det sjovt, når vi træner. Vi skal grine og lege, uanset om det er børnehold, unge elite eller voksne. Derfor laver vi mange lege og skøre øvelser. Så får vi også varmet smilebåndene op.

Jeg bliver træt af 'standard-øvelser', så derfor prøver jeg hele tiden at finde på skøre og sjove øvelser, som både udfordrer motorikken, mobiliteten og bevægeligheden og samtidig får os til at grine.

Min filosofi er, at det skal være skønt og sjovt at være til træning, så meget at man slet ikke kan lade være med at komme igen."

Download trænertips til Træn mobilitet og samarbejde i printvenlig version.