Atletik samler flere teenagere

Landsmesterskaberne i DGI Atletik oplevede i 2014 en fremgang i deltagerantal på hele 20 procent.

Atletik bliver bare sjovere, når du dyrker det sammen med andre. Det oplevede et stigende antal deltagere til DGI’s landsmesterskaber.

 "I 2014 oplevede vi 20 procents fremgang blandt deltagerne i vore landsmesterskaber, først inde og senere ude i Silkeborg," siger Susanne Jensen, der er formand for DGI Atletik.

Atletikken træk blandt andet flere 14-15 årige til de to årlige stævner på landsplan. Netop den aldersgruppe, der har det med at forsvinde fra idrætsforeningerne for at tage på efterskole.

"I Silkeborg stillede således 30 op i længdespring, og sådan ser vi det i flere af disciplinerne," siger hun.

Fremgangen betød, at DGI atletik allerede i august opfyldte sit mål for 2014 på 500 årlige deltagere ved de to landsmesterskaber.

Et socialt mesterskab

Den markante fremgang i deltagertallet fortæller Susanne Jensen, at det ikke alene er Dansk Atletik Forbund, der kan tegne sig for de gode stævner.

Flere foreninger, der hidtil ikke har deltaget i DGI's stævner, var med i Silkeborg.

Det gælder blandt andet Aarhus 1900, hvor hun talte med en af lederne.

"Han sagde, at det var superdejligt, at han ved vores landsmesterskab kan sidde og snakke sammen med ledere og forældre på tværs af klubberne. Det kan man ikke på samme afslappede måde ved de danske mesterskaber," hævder hun.

Et middel til at skabe den ramme, er, ifølge formanden, at DGI atletik forsøger at tilpasse sig de gode idéer, foreningerne kommer med.

"Det skaber en anden slags atmosfære ved et stævne," mener hun.

Klubønsker i fokus

Set med klubbernes øjne har DGI atletiks landsmesterskaber den fordel, at de giver plads til alle de børn og unge, der ikke kvalificerer sig til DAFs mesterskabsstævner.

"De kan være med hos os og alligevel deltage i et mesterskabsstævne," siger Susanne Jensen.

Fremgangen tilskriver hun også DGI atletiks forsøg på at lytte mere efter klubbernes ønsker og derefter tilpasse stævnerne.

Læs mere om landsmesterkaberne og find det næste stævne for dig.