Styrk fællesskabet til stævner

Til DGI Atletiks stævner handler det lige så meget om fællesskab og fede oplevelser, som det handler om at vinde medaljer.

Tager du til et atletikstævne i DGI, kan du opleve, hvordan atleterne placerer sig i lejre på gulvet eller græsset.

Midt imellem konkurrencerne i hækkeløb, stang- og højdespring bliver der spist madpakker, snakket og heppet. Der bliver grinet og givet gode råd.

”Det styrker sammenholdet, når man tager til stævner sammen. Når hele holdet er med, kan man heppe på hinanden og være sammen hele dagen,” siger Susanne Jensen, der er formand for DGI Atletik.

Konkurrér med vennerne

Atleterne hygger sig ikke kun med deres egne klubber. De kender ofte hinanden på tværs, fordi de før har været til stævner sammen.

Der er generelt en afslappet stemning, men med ét kan koncentrationen og spændingen i luften blive tydelig. Det sker, når atleterne på banen giver den alt, hvad de har.

”Kom så! Kom sååå…!,” lyder råbene fra tilskuere, venner og trænere.

Der er ingen tvivl om, at der bliver konkurreret mod både egne rekorder og hinanden, men uden for banen er den gode stemning tilbage igen.

Find dit talent

De fleste dyster i flere discipliner til stævnerne. For mange er det fede ved atletik nemlig, at du både kan dyste i sprint, langdistance, hækkeløb, højdespring, kuglestød og mange flere.

Det giver flere muligheder for at være god, og Susanne Jensen tror, at det er det, som tiltrækker nye atleter til sporten:

”Hvis man ikke er god til at løbe, så er man måske bedre til at kaste eller springe. I atletik er der altid noget, som man er god til.”

Læs mere om DGI Atletiks stævner og find det næste stævne for dig.