Hjælpetrænerkursus

Et kursus for nye atletiktrænere, herunder ung- eller forældretrænere.

Kurset henvender sig til unge trænere, forældre eller andre, der er helt nye indenfor atletikundervisning. Kurset bygger på den idrætslige udvikling, som passer til børn og unge i alderen 6-12 år. Efter kurset vil du have en forståelse for de grundlæggende bevægelser inden for løb, spring og kast, samt udviklet pædagogiske kompetencer til at agere hjælpetræner for aldersgruppen.

Indhold

Kurset er rettet mod hjælpetrænere og har fokus på rollen som støtte til hovedtræneren. Kurset dækker pædagogiske principper, der er relevante for målgruppen og giver deltagerne redskaber til at håndtere sociale relationer med både trænere og atleter.

På kurset vil deltagerne lære og afprøve pædagogiske principper, der er relevante for atletiktræningen, mens de også får inspiration til at udvikle kreative øvelser og lege, der understøtter børnenes motoriske udvikling inden for løb, spring og kast.

Kurset er opdelt i to moduler:

  • 4 timer med teoretisk oplæg og praktisk udførelse
  • 1 times online opfølgning med sparring og erfaringsudveksling

Formål

Målet med hjælpetrænerkurset er, at du efter kurset føler dig rustet og tryg i rollen som hjælpetræner i en gruppe, hvor der allerede er en primær atletiktræner.

Praktisk

Man skal være minimum 14 år gammel for at kunne deltage i kurset.
Kurset har en fast pris på 595 kr./kursist, hvilket indeholder undervisning, handouts og slides herfra.
Derudover dækker prisen også frokost, men hav gerne en drikkedunk og en snack med.
Der er max 18 pladser på kurset.