10 spørgsmål og svar om DM i badminton

DM for seniorspillere i badminton er ikke kun for eliten og pensionister, men også for motionsspillere. Alle i alderen 35 til over 70 år kan være med.

Til DM Senior+ er der en række for alle niveauer fra veteraner til motionsspillere. Foto: Martin Guld

Er DM for seniorer kun for eliten, pensionister og turneringsspillere? Svaret er nej, nej og nej. Uanset om du ”kun” spiller badminton en gang om ugen, er banelejer og aldrig har spillet en turnering, kan du deltage i DM Senior+, og du kan endda ske at komme hjem med en medalje, for rækkerne bliver inddelt efter alder og niveau, så alle får en fair chance.

DM er allerbedst, når vi er så mange samlet som muligt. Derfor vil vi gerne have dig med.

Men er du stadig i tvivl, så får du her 10 spørgsmål og svar om DM Senior+ i badminton.

1. Er DM kun for eliten?

I gamle dage hed det LM, ligesom det stadig gør for ungdommen. I dag hedder det for DM Senior+. Og måske fordi det hedder DM, altså dansk mesterskab, hersker der en udbredt misforståelse, om at det kun er for eliten og en udvalgt skare bestående af tidligere All England-vindere og verdensmestre. Det er det ikke. Alle kan være med – også motionsspillere, og deltagerne bliver inddelt i passende rækker alt efter niveau. Men jo, det er sket, at en tidligere All England-vinder er med til DM, men ofte kun i den allerbedste række, og selv tidligere mestre er til for at blive besejret.

2. Er jeg for dårlig?

Du kan ikke være for dårlig til at være med DM. Det er muligt, at du ikke ligefrem er garanteret en guldmedalje, hvis du vitterligt ikke er særlig god, men dagen bliver ikke en lang ydmygelse, for som tidligere nævnt, bliver du inddelt i en række, der passer til dit niveau.

3. Er DM Senior+ kun for pensionister?

Nej. DM for Senior+ er for alle i rækkerne +35, +40, +45, +50, +55, +60, +65 og +70. Der er altså alle mulige aldersgrupper med, lige fra 35 år til over 70 år.

4. Er det for motionsspillere?

Fordi det hedder DM, dansk mesterskab, tænker man som motionsspiller, at det ikke er for mig, men det er det. Det er for alle. Der er en række for alle niveauer fra veteraner til motionsspillere. Selv for elitespillere, turneringsspillere og nogle der aldrig har spillet turnering

5. Er det sjovt, selvom jeg ikke er særlig god?

Ja, for selvom du måske ikke vinder det hele på banen, er der om aftenen spisning, livemusik og dans. Så dagen er både fjer, fest og fællesskab.

6. Hvor mange er der plads til?

Mange, for vi spiller i Herning, hvor der er meget plads, så der er rig plads til at gøre det til en klubtur. Sidste år var der 300 deltagere.

7. Hvorfor skal jeg være med?

Fordi du får en god, hyggelig og sjov tur med dem, du spiller med til daglig. Det er i ligeså høj grad en social tur, hvor du kommer lidt ud, spiller badminton og drikker en øl om aftenen sammen med dem, du har spillet med og mod i løbet af dagen. Aftenens fest er en god måde at mødes på efter en aktiv dag på badmintonbanen. Nogle bruger turneringen som afslutning på sæsonen.

8. Hvor og hvornår foregår det?

DM Senior+ afvikles 16.-17. marts 2019 i Herning Badmintonklub. Der spilles fra lørdag klokken 9 med indledende kampe. Kl. 20 er der spisning og fest. Er du gået videre til søndagens finalerunder, er der mulighed for at indkvartere sig på hotel, vandrerhjem eller sovesal. 

9. Hvad koster det?

For singlespillere koster deltagelsen 175 kroner. For double er prisen 250 kroner. Aftenens tre-retters middag kan du tilkøbe for 260 kroner pr. kuvert. Prisen er eksl. drikkevarer, men inklusiv livemusik.

10. Hvor tilmelder jeg mig?

Du kan tilmelde dig her: https://www.dgi.dk/badminton/arrangementer/201900104019

Der er tilmeldingsfrist 28. februar 2019.

Se hele invitationen.