Badmintonklub vil være Kirsten Giftekniv

Game, set, love! Fremover kan du møde dit livs kærlighed med en badmintonketsjer i hånden. Højbjerg Badminton Klub har startet motionsholdet 'Tinderton' for voksne singler.

Badminton er en af de idrætter, hvor mænd og kvinder kan komme helt tæt på hinanden. Det skal udnyttes, mener de i Højbjerg. Foto: Richard Skovby (arkiv foto)

Det skorter ikke på datingtilbud i det danske samfund, hvor det efterhånden er lige så normalt at have fundet hinanden i en app som i den virkelige verden.

Og nu kan håbefulde og badmintonglade singler kombinere sport med dating, når Højbjerg Badminton Klub starter motionsholdet Tinderton for voksne singler.

”Det er ikke nogen hemmelighed, at vi gerne vil have flere til at spille badminton. Samtidig ved vi, at langt de fleste har en positiv og sjov oplevelse med sporten, når de først prøver. Det er bare langt fra alle, der har mulighed for eller automatisk får lyst til at komme i hallen,” udtaler Michael Kjeldsen, som er sportschef i Højbjerg Badminton Klub.

Det er jo meget oppe i tiden at mødes på alternative måder, , så det skal vi selvfølgelig bruge til at få flere til at spille badminton

Michael Kjeldsen, sportschef i Højbjerg Badminton Klub

Derfor har klubben i samarbejde med DGI Østjylland Badminton fået en ny idé til at lokke flere voksne ind i hallen; mød dit livs kærlighed med en ketsjer i hånden – og spil badminton imens.

”Det er jo meget oppe i tiden at mødes på alternative måder, og det er ikke længere et tabu at finde hinanden med hjælp fra datingsider og apps. Det skal vi selvfølgelig bruge til at få flere til at spille badminton, når vi nu er en af kun få idrætter, hvor kønnene faktisk spiller sammen både med og mod hinanden,” siger Michael Kjeldsen.

Alle møder hinanden

I praksis fungerer det sådan, at du møder op til Tinderton hos Højbjerg Badminton Klub. Så spiller du med de andre fremmødte i halvanden time med både træning og kamp under kyndig vejledning af trænere, og herefter slutter det hele med hyggelig spisning i klubbens cafeteria.

”Vi har sat det op således, at alle får lov at spille med hinanden uanset niveau. Alle kan være med. Niveau er jo uinteressant, så man kan sagtens have en elitespiller som spiller med en nybegynder. Så får nybegynderen bare ekstra valuta for pengene. Hvis man så falder over en, som man synes er ekstra interessant, kan man jo sætte sig ved vedkommende under spisningen,” siger Michael Kjeldsen.

Han er spændt på, hvor mange der dukker op til det nye tilbud, som ind til videre kører hver uge frem til og med søndag den 30. april. Allerede nu har flere af klubbens egne spillere uden partner meldt deres ankomst, ligesom tilbuddet er blevet delt flittigt via klubbens Facebook-side.

”Det ideelle tal de første par gange er nok 20-40 spillere ligeligt fordelt på køn, men vi kan sagtens have flere med. Så deler vi bare træningen op i to grupper. Vi har sat dygtige trænere på opgaven, som efter bedste evne fordeler folk, så de kommer til at spille miks. Vi skal helst ikke have for mange herre- og damedoubler, men det kommer an på kønsfordelingen,” påpeger Michael Kjeldsen.

Mindre akavet

Personligt er Michael Kjeldsen ikke på datingmarkedet, da han er lykkelig gift på 21. år, men han fornemmer alligevel på singlerne i hans omgangskreds, at Tinderton kan byde ind med noget, som alle de elektroniske datingløsninger ikke kan:

”Jeg tror, at man muligvis får en bedre date, fordi man har noget at være sammen om. Nogle gange bliver det måske lidt akavet, når man ikke i forvejen kender den anden og sidder der i biografen eller på restauranten uden et fælles udgangspunkt,” siger han.

”I Tinderton forsvinder akavetheden lidt, fordi man mødes om noget i en gruppe af mennesker med samme udgangspunkt. Det giver en mere anonym tilgang, og så kan man altid skrue op for charmen personligt efterfølgende, hvis man falder over en, man gerne vil lære at kende. Det styrer folk helt selv,” slutter Michael Kjeldsen.